Manşetler

Sony A6700 duyuruldu: Aynasız kamera alanında yenilikçi adımlar

sony a6700

Sony, APS-C model kamera serisinde dört yıl sonra gelişmiş bir yenilik sunarak, yeni amiral gemisi 26-megapiksel A6700’ü tanıttı. Bu model, 4K 120p video, aktif mod stabilizasyonu ve AI otomatik çerçeveleme gibi özelliklerle vlog çekimleri için oldukça etkileyici bir seçenek haline gelmiş. Ancak, bu ileri düzey özelliklerin bir bedelinin olduğunu ve A6700 modelinin diğer modellere göre biraz daha pahalı olduğunu belirtmek gerekiyor.

Sony A6700, ilk bakışta Sony’nin diğer A6000 serisi modellerine benziyor, ancak bir dizi önemli yenilik içeriyor. Kullanıcıların daha rahat ve stabil bir şekilde tutabilmesi için kabza alanı genişletilmiş ve manuel çekimleri kolaylaştıran atanabilir bir ön halka eklenmiş. Ayrıca, makine değişken açılı bir LCD ve hızlı bir elektronik vizöre sahip. Ayrıca, Canon’un 1500 dolar yurt dışı fiyatlı ve 50 bin TL’ye yakın Türkiye fiyatlı R7 modeline göre %35 daha küçük ve %21 daha hafif.

Makine, fotoğraf/film/S&Q ayarlarının her biri için özel ayarlar yapmaya imkan tanıyan bir halka ile donatılmış. Dahası, daha sezgisel bir ana menü ve menü yapısı sunulmuş. Kulaklık ve mikrofon bağlantı noktalarının yanı sıra, bir mikro HDMI portu ve bir SD UHS-II kart yuvası da bulunuyor. Bu kart yuvası, daha önceki modellere kıyasla, pil bölmesinin altında değil, makinenin yanında yer alıyor. Ayrıca, toz ve nem direncine sahip olan bu model, kötü hava koşullarında çekim yapmayı da kolaylaştırıyor.

Sony A6700 özellikleri

Sony A6700, çekim hızlarında önceki model A6600 ile aynı seviyede, yani her iki model de 11 fps hızında otomatik odaklama ve otomatik pozlama izlemesi ile çekim yapabiliyor. Ancak, yeni ve daha büyük bir buffer sayesinde, A6700, 59 sıkıştırılmış RAW ve 1.000’den fazla JPEG çekebilme kapasitesine sahip.

Otomatik odaklama özelliği de geliştirilmiş, daha hızlı bir BSI sensör ve geçmiş modellere göre sekiz kat daha hızlı bir işlemci ile birlikte geliyor. Bu sayede, insanlar, hayvanlar, kuşlar, böcekler ve araçlar (araba, tren ve uçak) için “güvenilir gerçek zamanlı izleme” sunuyor. İnsan gözü AF performansı önceki modellere göre %60, hayvan/kuş gözü AF hızları ise %40 artırılmış.

sony a6700

BSI sensörü ve geliştirilmiş işlemcisi sayesinde düşük ışıkta daha iyi fotoğraflar çekebiliyor. Fotoğraf özelliklerine son bir ek olarak, seçilebilir RAW seçenekleri sunuyor, bunlar arasında kayıpsız ve sıkıştırılmış seçenekler bulunuyor.

Vlogging alanında güçlü bir alternatif olarak öne çıkan A6700, 4K videoyu 120fps ile çekebiliyor. Sony, A6700’un 6K’dan süper örnekleme yaptığını ve “yüksek çözünürlüklü 4K ile minimal moiré ve jaggies etkisi” sunduğunu belirtiyor.

Aktif mod stabilizasyonu özelliği ile hem yazılımsal hem de optik hilelerle kamera titremesini azaltıyor. Bu özelliği sayesinde, çekim yaparken aynı karede kalması gereken konuların daha kolay takip edilebilmesi sağlanıyor. Video otomatik odaklama modu, fotoğraf AF ile aynı konuları (insanlar, hayvanlar, araçlar) destekliyor.

Sony A6700 biraz yüksek bir fiyata geliyor. Sadece gövde için yurt dışı fiyatı 1.399 dolar olarak veriliyor. Bunun Türkiye’de 40 bin TL üstünde bir fiyata gelmesini bekleyebiliriz. 16-50mm kit lensi ile 1.499 dolar (Bunun da 50 bin TL seviyesinde bir fiyattan gelmesi beklenebilir.) ve 18-135mm lens ile 1.699 dolar (Muhtemelen 55 bin TL üstünde olacaktır) yurt dışı fiyatlarına sahip. Ön siparişler yurt dışında açıldı ve teslimatlar ağustos ayında başlayacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER