Teknoloji

Sony 5G trenine binmek için acele etmeyecek

sony 5g

Katlanabilir telefonlar ve 5G, teknoloji dünyasında 2019’un en sıcak gündem maddeleri olacak gibi görünüyor. Akıllı telefon pazarının önemli oyuncuları katlanabilir ekranlı veya 5G destekli telefonlarını sergilemeye başlarken; MWC 2019’da üç yeni akıllı telefon tanıtan Sony, şimdilik bu modalara mesafeli durmuş gibi görünüyor. Ancak bu durum en azından 5G konusunda değişecek gibi görünüyor. TechRadar sitesinde yer alan habere göre, Sony 5G telefon çıkarmak için operatör tarafında 5G şebekesinin kapsama alanının genişlemesini bekliyor.

Şirket bu konudaki ciddiyetini göstermek amacıyla hazırladığı prototipi de MWC 2019’da sergiliyor. Bu prototipin kalbinde, Xperia 1’de olduğu gibi, Snapdragon 855 yonga seti bulunuyor. Snapdragon 855’in varlığı, 5G desteğini de mümkün kılıyor.

Buna rağmen, Xperia 1’de 5G desteği sunulmamasını Sony Mobile’ın başkanı Mitsuya Kishida, şu sözlerle açıklıyor: 5G’yi geliştirmek adına iş ortaklarımızla yoğun bir mesai yürütüyoruz. Ülkeye ve müşterilerimizin ihtiyaçlarına bağlı olarak 5G desteğini de zaman içinde sunacağız. Bunu mevcut modellerden bağımsız bir cihazla yapacağız ve bu cihaz belli ülkelerde piyasaya çıkacak. Çözümü müşterilerimize sunuş şeklimiz ise değişecek.”

Kishida, şirketinin 5G dalgası tamamen başladığında piyasaya 5G destekli bir telefon çıkarmayı planladığını da doğruladı.

Sony 5G telefonunu ne zaman çıkaracak?

5G şebekesi bu yıl itibarıyla faaliyete geçecek. Sony’nin kullanmaya başladığı Snapdragon 855 yonga seti de 5G şebekesini destekliyor. Şirketin genellikle her yıl iki amiral gemisi çıkardığı da biliniyor. Dolayısıyla Sony 5G destekli telefonunu yılın üçüncü çeyreği içinde duyurursa bu durum sürpriz olmayacaktır. Ancak şirketten gelen “Acele etmeyeceğiz” açıklaması, 2020’nin beklenmesinin de kuvvetli bir ihtimal olduğunu gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER