Eğlence

Sony 3.42 bellenimiyle PS3’leri PSJailbreak yöntemine kapatıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony PS3 için yeni bir bellenim yayınlarak “ek güvenlik özellikleri” getirmeyi hedefliyor. 3.42 olarak adlandırılan bu yazılım güncellemesi yükleyen oyunseverler, bu ek güvenlik özelliklerinin PSJailbreak tarafından geliştirilmiş olan korsanlık yöntemlerini bloke ettiğini bildiriyor.

PSJailbreak adlı yazılım kırma yöntemi bundan birkaç hafta önceye oraya çıkmıştı. Bu yöntemde USB parmak disk kullanılarak PS3’ün yaızlımı kırılabiliyordu. İlerleyen haftalarda bu yöntemi baz alan yeni uygulamalar geliştirildi, hatta bu korsanlık yöntemlerinin sadece yazılım tabanlı versiyonu bile çıkarıldı. Sony olayı mahkemelere taşıyarak Avustralya’da PSJailbreak amaçlı parmak disklerin satışının yasaklanması kararını aldırdı. Ancak gelen bu bellenim güncellemesiyle birlikte meseleyi kontrol atına almak için daha geniş çaplı bir çözüm yoluna girdikleri anlaşılıyor.

Yazılımı geliştiren kişiler yeni bellenimi atlatarak PSJailbreak işlevlerinin yeniden kullanılabileceğini iddia ediyorlar. Ancak şu an için ne yazılım ne de parmak diskler çalışır durumda değil.

İlgili – Kotaku

İLGİLİ HABERLER