Teknoloji

Sony 24 saat içinde 1 milyondan fazla PS4 satmayı başardı

Sony’nin yeni nesil oyun konsolu PlayStation 4’ün ilk 24 saatlik satış performansı şirketin yüzünü güldürmüşe benziyor. Geçtiğimiz cuma günü ABD ve Kanada’da piyasaya sürülen konsol ilk 24 saat içinde 1 milyon satış rakamını aşmayı başardı. Sony Computer Entertainment’ın başkanı ve CEO’su Andrew House, tüketici reaksiyonunun bu denli muhteşem olmasından dolayı çok mutlu olduklarını dile getirirken, aynı heyecanı 29 Kasımda başlayacak Avrupa ve Latin Amerika satışlarında görmeyi umduğunu da ifade etti.

sony-ps4-1-110613

PlayStation 4 böylelikle dünyanın en hızlı satan oyun konsolu unvanını PlayStation 2’nin elinden almış oldu. PlayStation 2 ilk olarak Sony’nin ana vatanı Japonya’da satışa sunulmuştu. Avrupa’daki satışların başlamasıyla birlikte Sony’nin 2013 sona ermeden Nintendo Wii U’nun 3.91 milyonluk toplam satış rakamını geride bırakması oldukça muhtemel gözükse de, Microsoft’un 22 Kasımda satışa sunulacak yeni nesil oyun konsolu Xbox One ile girilecek rekabetin PS4 satışlarına yapacağı etki merak ediliyor.

PS4’ün piyasaya çıkışı şu ana dek başarılı olarak nitelense de, tamamen sorunsuz bir başlangıçtan söz etmek mümkün gözükmüyor. Teslimatı gerçekleştirilen bazı konsolların bozuk çıkması ön sipariş sahiplerini öfkelendirirken, Amazon üzerinde PS4’ü oylayan kullanıcıların neredeyse yüzde 40’ı donanım hatası nedeniyle PS4’e bir yıldız verdi. Sony’den konsolların sadece yüzde 4’lük kısmında böyle bir sorun olduğu dışında konuya ilişkin bir açıklama gelmedi.

İlgili >> PR Newswire, PlayStation Community

İLGİLİ HABERLER