Teknoloji

Sony 2021’de kamera pazarının zirvesine yerleşmeyi hedefliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sonySony üç yılın sonunda kamera pazarının zirvesine yerleşmeyi hedefliyor. Şirket bu hedefe ulaşmak için kullanacağı planı da oluşturmuş gibi görünüyor.

Japon elektronik devinin yıl ortası stratejisinin içine yerleştirilen plan, SonyRumors sitesi tarafından yayınlandı. Şirketin belirlediği hedef göze oldukça iddialı görünürken, “en iyi” olmak ile tam olarak neyin kastedildiği konusunda akıllara iki farklı yorum geliyor. Akıllara gelen ilk seçenek hem satış değeri hem de satış hacmi bakımından pazarın zirvesine yerleşmek oluyor. İkinci seçenek olarak ise Alpha serisinin kullanıcı gözündeki algısını daha da yükseltmek öne çıkıyor. Ancak Sony’nin bu konuda Canon ve Nikon’dan çok farklı bir noktaya koyulmadığını belirtmek gerekiyor.

Son 12 ayda Alpha A9, A7R III ve A7 III gibi başarılı kameralar çıkaran Japon teknoloji devi, şimdiden rakiplerini harekete geçirmiş gibi görünüyor. Şirket Canon ve Nikon gibi en önemli rakiplerinin de aynasız kameralarla portföylerini genişletmesini bekliyor.

Sony önümüzdeki dönemde lens portföyünü de genişletmeye hazırlanıyor. Şirket sıfırdan başlayarak etkileyici bir portföy oluşturmayı başarsa da, hâlâ portföyünde dikkat çekici boşluklar bulunuyor. Lens konusunda Canon ve Nikon’un gerisinde kalan Japon elektronik devi, bu durumu yeni seçenekler sunarak değiştirmeyi amaçlıyor.

Sony profesyonel pazardaki varlığını da daha belirgin hâle getirmeyi amaçlıyor. Şirketin bunun için dünya genelinde profesyonel destek hizmetleri sunmayı planlıyor. Canon ve Nikon’un başarılı olduğu profesyonel destek alanında büyümek de Sony’nin 2021 hedefi için uygun bir adım gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER