Teknoloji

Sony 2011 model masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarını CES 2011’de duyurdu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony yeni model bilgisayarlarının duyurusunu CES 2011’de yaptı. Bu yeni modellerin arasında yer alan Sony Y serisi ince yapıları ve 11.6 inç’lik ekranlarıyla taşınabilirliğe daha fazla önem veriyor. AMD E işlemcileriyle donatılmış bu makinelerde 4 GB’ye kadar RAM desteği bulunuyor. LED arkadan aydınlatmalı ekrana sahip bu cihazlarda HDMI çıkışı da bulunuyor. Y serisi makinelerin fiyatları 550$’dan başlıyor.

Sony’nin sunduğu bir diğer seri olan S serisi dizüstü bilgisayarlar 13.3 inç’lik LED arkadan aydınlatmalı ekranla birlikte geliyor. Yaklaşık 2 kg’lık ağırlığa ve 2.5 cm’lik kalınlığa sahip olan bu makline Intel Wireless Display teknolojisi sayesinde bilgisayardaki içeriği yakındaki TV’lere kablosuz olarak gönderebiliyor. G-sensöre de sahip olan S serisi dizüstüler 7.5 saate kadar varacak şekilde pille çalışabiliyor. Sony S serisi dizüstü bilgisayarlar 900$’dan başlayan fiyatlarla sunulacak.

Sony’nin CES 2011’de tanıttığı bir başka seri de L serisi hepsi-bir-arada dokunmatik ekranlı bilgisayarlar. 24 inç’lik ekrana sahip olan bu makineler web’de gezinti, TV izleme, Blu-ray içeriği izleme ve bunun gibi birçok işlevi dokunarak yapmayı sağlıyor. Dijital video kaydedici işlevi gören bu cihaz duvara monte edilebileceği gibi V şekilli sehpası üzerinde de durabiliyor. Bu makinenin yurtdışında 1200$’dan başlayan fiyatlarla sunulacak.

F serisi dizüstü bilgisayarlar ise 3D destekli yüksek profilli multimedya bilgisayarları olarak dikkat çekiyor. Yüksek kontrastlı ekranlara sahip olan bu cihazlar zengin renk desteğine sahip ve dahili vericili aktif gözlüklü 3D teknolojisini destekliyor. F serisinin 16 inç’lik ekranı 1080p Full HD çözünürlük desteğine sahip. Blu-ray disk sürücüsü de barındıran bu cihazda HDMI çıkışı ve NVIDIA GeForce GT 540M grafik işlemcisi bulunuyor. Sony F-serisi dizüstü bilgisayarların 1700$’dan başlayan fiyatlarla yurtdışında satışa sunulması bekleniyor.

Galeri: Sony Y, S, L ve F serisi masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar
[nggallery id=484]

İlgili – Sony

İLGİLİ HABERLER