Manşetler

Sony 13.3 inç’lik elektronik okuyucusu ile geçmişte başarılamayanı başarmak istiyor

Plastic Logic, Amazon, Skiff gibi bazı şirketler bundan birkaç yıl önce büyük ekranlı E Ink cihazlar için akademik araştırmalar yapmış, ancak hiçbirisinin çalışmaları meyve verememişti. Şimdiyse Sony’nin Digital Paper, yani Sayısal Kağıt olarak adlandırılan yeni bir cihazla benzer fikri hayata geçirmeye çalıştığını görüyoruz. 13.3 inç esnek E Ink ekrana sahip olan bu prototip cihaz ile birlikte Sony ofislerde ve sınıflarda ortam kullanımına yeni bir soluk getirmeyi hedefliyor.

sony-digital-paper-130513

Yaklaşık 357 gr. ağırlığa sahip olan elektronik okuyucu 1600 x 1200 piksel çözünürlüklü kapasitif dokunmatik panel ve kontrol kalemi barındırıyor. PDF dokümanları üzerinde işaretleme ve not alma imkanı sunan bu elektronik okuyucuya Sony, gelecekte Wi-Fi erişim desteği de sağlama ve dokümanları ortaklaşa düzenleme imkanı kazandırmayı hedefliyor. Üç haftalık batarya ömrüne sahip olduğu iddia edilen Digital Paper bu şekilde öğrenciler için kullanışlı bir cihaz olabilir. Ancak günümüzün tabletlerinin sahip olduğu teknik özelliklere ve imkanlara bakacak olursak, Sony’nin elektronik okuyucular segmentine giren ürününün işinin bir hayli zor olduğunu söyleyebiliriz.

Sony geliştirdiği yeni cihazı bu yıl içinde üç Japon üniversitesinde test edecek. Bu da gerçek anlamda tüketicilerle buluşacak bir ürün için bir yıl veya daha fazla süre boyunca beklememiz anlamına geliyor. Geçmişte başka şirketlerin üzerinde çalışıp başarıya ulaşamadığı bir ürün tipinde Sony hedefine ulaşacak mı, bunu da zamanla göreceğiz.

İlgili >> Sony

İLGİLİ HABERLER