Teknoloji

Sony 100 MP çözünürlüklü mobil kamera sensörü geliştiriyor

sony 100 mp
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony henüz akıllı telefonlar için 100 üstü megapiksele sahip bir kamera sensörü çıkarmış değil. Ancak şirket kendisinden beklenen bu adımı sonunda atacak gibi görünüyor. Ancak Japon teknoloji devinin ilginç bir yaklaşımı tercih edeceği söyleniyor. Digital Chat Station’ın paylaşımına göre, Sony 100 MP çözünürlüklü ilk kamera sensörüyle “premium” orta segment telefonları hedefleyecek.

Bu sensörün Sony IMX8 sensörünün bir üyesi olması bekleniyor. Serinin açılışını 54 megapiksel çözünürlüklü IMX800 yapmıştı. Bu sensör Honor 70’te kullanılmıştı. Digital Chat Station 100 megapiksel sensörle ilgili detayları henüz paylaşmış değil. Hedef kitlenin orta segment olması, sensörün Sony’nin portföyündeki en büyük veya yetenekli seçenek olmayacağının işaretini veriyor.

Sony’nin IMX9 serisi üstünde çalıştığı de biliniyor. Digital Chat Station’a göre, bu seri daha gelişmiş bir deneyim sunacak ve Samsung’un ürettiği üst segment sensörlerle rekabete girecek. Samsung bir süredir 200 megapiksel çözünürlüklü HP1 için heyecanı artırıyor. Bu sensörün ilk olarak önümüzdeki ay tanıtılacak Motorola Edge 30 Ultra’da kullanılması bekleniyor. Samsung’un GN2’den büyük bir sensör üzerinde çalıştığı da söylentiler arasında yer alıyor.

Sony 100 MP sensör için henüz bir işaret vermiş değil. Ancak yakında konuyla ilgili yeni detaylar duymak sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER