Teknoloji

Sony 10 milyondan fazla PS5 oyun konsolu sattı

sony playstation 5
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony Interactive Entertainment, 12 Kasım 2020’de piyasaya sürülen en yeni nesil oyun konsolu PlayStation5’in dünya genelinde 10 milyondan fazla sattığını duyurdu. Sony daha önce nisan ayında, konsol satışının 7.8 milyona ulaştığını açıklamıştı. Bu açıklamayla birlikte şirket tarihinin en hızlı satılan oyun konsolu olan PS5, PlayStation 4’ü geride bırakmayı başardı.

Sony Interactive Entertainment CEO’su Jim Ryan, “PS5’i bu kadar hızlı benimseyen tutkulu PlayStation hayranlarına ve inanılmaz oyun deneyimlerini platformumuza taşıyan yayıncı ve iş ortaklarımıza minnettarım” dedi. PlayStation 5’in önceki konsollara göre daha fazla kullanıcıya ulaştığını belirten Ryan, “PS5’e olan talep hala arzın üzerinde olduğu için önümüzde yapılacak çok iş var. Dünya genelinde oyun endüstrisini ve bir çok sektörü etkileyen olumsuzluklar devam ederken, tedarik sağlamak SIE’nin bir numaralı önceliği olmayı koruyor” ifadesini kullandı.

Ayrıca Sony, çarşamba günü PS5 lansman başlıklarıyla ilgili bazı önemli kilometre taşlarını paylaştı. Spider-Man: Miles Morales, kasım ayındaki lansmanından bu yana 6,5 milyondan fazla sattı ve Ratchet & Clank: Rift Apart geçen ay lansmanından bu yana 1,1 milyondan fazla sattı. Returnal, nisan ayındaki lansmanından bu yana 560 binden fazla kopya sattı.

Sony, konsol donanım satış rakamlarını paylaşmaya devam ederken Microsoft, Xbox One döneminde Xbox satış rakamlarını paylaşmayı durdurmuştu. Microsoft CEO’su Satya Nadella, şirketin salı günkü kazanç raporu görüşmesi sırasında “Hepimiz oyundayız” ifadesini kullanmış ve “Xbox Series S ve X, şimdiye kadarki en hızlı satan konsollarımızdır ve önceki nesillerden daha fazla sayıda konsol satılmıştır.” şeklinde sözlerine devam etmişti.

Niko Partners’ta kıdemli bir analist olan Daniel Ahmad, Twitter’dan paylaştığı bilgide, Xbox Series X / S’nin 30 Haziran 2021 itibariyle toplam satışın 6,5 milyon olduğunu öne sürdü. Bu, aynı zaman diliminde Xbox One’ın elde ettiği 5,7 milyon ve Xbox 360’ın elde ettiği 5 milyon satış tahminlerinden daha yüksek görünüyor.

İLGİLİ HABERLER