Teknoloji

Sonos Play:5 akıllı hoparlör ve Trueplay ayar yazılımını duyurdu

sonos-play-5-290915-1

Akıllı ses sistemleri üreticisi Sonos yeni amiral gemisi Sonos Play:5 akıllı hoparlör serisini ve yenilikçi hoparlör ayarlama yazılımı Trueplay’i tanıttı.

Şirket tarafından konuyla ilgili olarak yayınlanan basın bülteninde Trueplay sayesinde Sonos hoparlör sahiplerine mevcut Sonos hoparlörlerine ince ayar yapma, böylelikle ses çıkışlarını evdeki konumlarına göre optimize etme, oda büyüklüğü, çevre gürültüsü veya diğer faktörlere göre ayarlama yapma imkanı sunduğu belirtiliyor. Hoparlör kalibrasyonu genellikle karmaşık bir süreçtir, ancak Sonos yazılımı sayesinde hoparlörlerin ayarlanmasını tek bir düğmeye basmak kadar kolaylaştırıyor.

Sonos CEO’su John MacFarlane, Trueplay’in müzik tutkunlarına favori şarkıcılarının stüdyoda yaptıkları çalışmalar sonucunda ürettiklerini, odanın akustiğinden ve hoparlörün konumundan bağımsız olacak şekilde olduğu gibi duyma fırsatı verdiğinin altını çiziyor.

Sonos’un mobil uygulaması aracılığıyla iPhone veya iPad’in hoparlöründen özel bir ses tonu yayılıyor. Trueplay bu sesin duvar, cam ve mobilyalardan nasıl yansıdığını analiz ediyor ve daha sonra hoparlörü bulunduğu odanın durumuna göre ayarlıyor.

sonos-play-5-290915-2

Sonos Play:5 ise şirketin yeni amiral gemisi akıllı hoparlörü olma özelliğini taşıyor. Play:5’in üst sınıf stüdyo hoparlörleri tarafından oluşturulan sesi taklit etme yeteneği bulunuyor. Altı adet senkronize edilmiş, özel olarak tasarlanmış sürücü ve mid-woofer ile derin ve güçlü düşük frekanslar üretebiliyor.

sonos-play-5-290915-3

Daha önceki Sonos hoparlörleri gibi, Sonos Play:5 de Sonos Playbar ve Sonos Sub ile uyumlu çalışıyor. Sonos Play:5’in yurt dışı satış fiyatı 549 dolar olarak belirlendi.

sonos-play-5-290915-4

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER