Teknoloji

Sonbaharda çıkışı beklenen iPhone, iPad Air ve Apple Watch ile ilgili son tahminler

Apple bu yıl içinde 75 ile 80 milyon arası 5G iPhone sevkiyatı yapmayı planlıyor. Bu sayı son birkaç yıl gerçekleşen iPhone lansman sevkiyatlarıyla örtüşüyor veya onlardan biraz daha yüksek olduğu söylenebilir. Bu durum Apple’ın koronavirüs pandemisinin talebe olumsuz etki etmemesini beklediğini de gösteriyor. Diğer yandan şirket, telefonların çıkışını ekim ayına ertelediğini söylemişti.

Bloomberg’in haberinde, muhabirler Mark Gurman ve Debby Wu’nun beklentilerine göre derledikleri, Apple’ın sonbaharda gerçekleştirmeyi planladığı donanım duyurularıyla ilgili bazı bilgiler de yer alıyor:

  • 5.4, 6.1 ve 6.7 inç ekran büyüklüklerine sahip olacak ve OLED ekranlı dört yeni iPhone gelecek. 6.1 inçlik ekran büyüklüğünde iki farklı seçenek olacak. Çelik çerçeveli “Pro” serisi ürün ve mevcut iPhone 11’in devamı olacak alüminyum malzemeli modeli bu ekran büyüklüğüyle göreceğiz. Aynı zamanda yeşil renkli 11 Pro modelinin yerini alacak koyu mavi renkli yeni bir model gelecek. 6.7 inç Pro modeli ise bu yıl iPad Pro’da gördüğümüz LIDAR tarayıcıya sahip tek model olacak. Tüm iPhone’larda 5G desteği bulunacak ve dik kenarlı yeni tasarım bulunacak. Pro modellerinin alüminyum modellerden daha sonra satışa çıkması planlanıyor.
  • iPad Pro’ya benzer şekilde daha ince ekran çerçeveli iPad Air da geliyor. Bu, daha önce analist Ming-Chi Kuo’nun tahminde bulunduğu 10.8 inç iPad olacak. Ne var ki, yine Kuo’nun tahminde bulunduğu güncellenmiş iPad mini modeliyle ilgili bir bilgi verilmiyor. Bu hafta başında çıkan ve yeni iPad Air’ı gösterdiği belirtilen çizimlerde ince çerçeveler ve güç butonuna yerleştirilmiş Touch ID parmak izi okuyucusu dikkat çekiyordu.
  • İki yeni Apple Watch çeşidi gelecek; bunlardan bir tanesi Series 5’in devamı olacak, diğeri de düşük fiyatlı Series 3’ün yerini alacak.
  • Daha küçük boyutlu ve düşük fiyatlı HomePod akıllı hoparlör geliyor.
  • Apple markalı kafa üstü kulaklık da yolda.

Güncellenmiş işlemcili ve yeni bir uzaktan kumandalı yeni Apple TV modelinin de üzerinde çalışmaların sürdüğü belirtiliyor. Ancak bu ürün yıl içinde çıkmayabilir. Son olarak Bloomberg, Apple’ın iOS 14’ü eylül ayında yayınlayacağını kaydetti. iPhone’ların piyasaya çıkışı gecikse de, mobil işletim sistemi geçen yıllardaki gibi sonbaharın başında yayınlanacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER