Eğlence

“The Division Resurgence” sonbaharda akıllı telefonlara bomba gibi düşecek

Ubisoft’un küresel çapta beğeni toplayan shooter serisi The Division, mobil platformda yeni bir boyut kazanıyor. Ubisoft Forward etkinliği kapsamında duyurulan The Division Resurgence adlı mobil oyun, 2023 sonbaharında akıllı telefonlarda boy gösterecek.

Önceki oyunlarda olduğu gibi, Resurgence da “kriz dönemi” New York’unda geçiyor. Genetik mühendislikle üretilmiş bir virüs olan “Dolar Gribi” salgını sonrasında dünyayı bir kriz ortamına dönüştürüyor. Açık dünya oyun deneyimi ile çok oyunculu online deneyimi bir arada sunan bu mobil oyun, kullanıcılarına kentin çeşitli bölgelerini keşfetme ve görevlere katılma imkanı sunarken, aynı zamanda arkadaşlarıyla takım oluşturup oyun deneyimini daha da zenginleştirebilmelerine olanak sağlıyor. Ubisoft bu tarz bir deneyimi “gerçek bir MMO deneyimi” olarak nitelendiriyor.

Oyunun erken sürümü ile yapılan testlerde, sosyal deneyimlerin geniş ölçüde test edilmesi mümkün olmasa da, oynanışın tam anlamıyla mobil platformda The Division keyfi sunduğu gözlemlendi. Grafiklerin kalitesi dikkat çekiciydi; özellikle karakter oluşturma sürecinde karakter modeline yakından bakabilme özelliği takdir topladı. Oyunun geçtiği Manhattan mekanları yoğun ve genişti, çok sayıda siper alanı bulunuyordu ki bu, ateş hattından sık sık çıkmanız gereken bir siper temelli shooter oyunu için oldukça önemli.

İlginizi çekebilir

Öte yandan, bu geniş kapsamlı Ubisoft oyununun görünümü ve dokunmatik ekran kontrolleri alışma süreci gerektiriyor. iPhone üzerinde gerçekleştirilen testlerde, ekranın çok fazla bilgi ile dolu olduğu ve oyuncuların sıklıkla yanlışlıkla siperden çıktığı gözlendi. Resurgence ücretsiz bir oyun olarak sunulurken, oyun deneyiminin ücretli unsurlarının ne ölçüde olacağı henüz netleşmiş değil, ki bu, bir ganimet odaklı shooter için önemli bir detay.

Resurgence üzerinde bir süredir çalışılıyor. İlk duyurusu 2021’de yapılan oyun, ancak geçen yıl isimlendirildi. The Division franchise’ı, bir başka konsol ve PC yan ürünü olan Heartland ile de genişlemeye devam ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER