Teknoloji

Son Windows 8 dedikoduları: Bulut tabanlı seçenekleri, uygulama mağazası

Microsoft illâ ki günün birinde Windows 8 ile ilgili resmi detayları açıklayacak, ancak o zamana kadar internete sızan çeşitli bilgilerle idare etmek zorundayız. Son dedikoduların arasında en dikkat çekici olanı yukarıda gördüğünüz şekilde bir logo taşıyan Windows 8 uygulama mağazası ve kod seviyesinde yapılan çeşitli atıflar…

Görünüşe göre, Windows 8 ile birlikte kullanıcılar Windows uygulama mağazasından deneme amaçlı yazılım indirebilecek. Eğer denedikleri yazılımları beğenirlerse, bunları yeniden indirip kurmak yerine bir kod yardımıyla tam sürüme çevirebilecek. Bu arada uygulama mağazasındaki yazılıma özel sayfalarda ekran görüntüleri ve sistem gereksinimi gibi bilgiler de yer alıyor.

Windows 8 ile ilgili başka bir dedikodu ise yeni bir bulut tabanlı ayarlar seçeneği. Bu, kullanıcıların masaüstü profilini ve diğer kişiselleştirmelerini bir bilgisayardan diğerine taşımasına olanak sağlayacak, hatta yukarıda bahsettiğimiz Windows mağazasından bilgisayarlar arasında uygulamaları eş zamanlamak da mümkün olacak. Bu arada Windows 8’in 3D ekran ve WiFi Direct desteğine sahip olacağı da ipuçları arasında bulunuyor.

İlgili – MSWin.me

İLGİLİ HABERLER