Manşetler

Son iPhone 6S sızıntısı telefonun ön yüzünü gösteriyor

iphone-6s-plus-sizinti-260715-1

Gelecek nesil iPhone hemen hemen iki ay sonra piyasaya sunulacak. Apple’ın iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ı tanıtması daha dün gibi aklımızda, ancak şirket çoktan gelecek nesil iPhone ikilisi için çalışmaya başladı. Yeni telefonlar büyük ihtimalle iPhone 6S ve iPhone 6S Plus adlarını taşıyacak. Bu telefonlara ait çeşitli sızıntı ve fotoğraflara çoktan tanık olmaya başladık, son olarak Fransız Nowhereelse sitesi iPhone 6S’in ön paneline ait olduğunu iddia ettiği yeni bir fotoğraf yayınladı. Eğer bu sızıntı gerçeklik taşıyorsa, iPhone 6S’in önü fotoğraftaki gibi olacak.

Aslında tahmin ettiğimiz gibi, iPhone 6S’in önü iPhone 6’nınki gibi olacağa benziyor. Bu da Apple’ın yeni nesil iPhone’da tasarıma dokunmayacağına dair iddiaları destekliyor. Zaten Apple’ın “S” güncellemeleri tasarımdan ziyade donanım bileşenlerindeki değişikliklere ve performans iyileştirmelerine odaklanıyor. iPhone 6S’in en büyük yeniliklerinden bir tanesinin ekrana eklenecek Force Touch teknolojisinin olduğu da iddia ediliyor.

iPhone 6S ve 6S Plus’ın ekran büyüklüklerinin değişmesi beklenmiyor. iPhone 6S’te 4.7 inç, iPhone 6S Plus’ta ise 5.5 inç ekran bulunacak. Daha hızlı Apple A9 yongası, 2 GB RAM, 12 megapiksel arka kamera, 5 megapiksel ön kamera beklenen diğer özellikler arasında yer alıyor.Nowhereelse sitesinin kaynağı fotoğrafı çekilen ön panelin Force Touch bileşenleri barındırıp barındırmadığını veya ön panelde kullanılan malzemenin safir kristal mi veya Gorilla Cam mı olduğunu söyleyemiyor. Bunun hakkında daha fazla bilgiyi Apple eylül ayında yeni iPhone modellerini tanıtıncaya kadar elde etme ihtimalimiz bulunuyor. Eğer olmazsa, lansmanı beklememiz gerekecek.

İLGİLİ HABERLER