Teknoloji

Solar Impulse 2 Dünya turuna başladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

solar-impulse-2

İsviçre merkezli şirketlerin desteğiyle geliştirilen ve güneş enerjisiyle çalışan uçak Solar Impulse 2, Dünya etrafındaki uçuşuna bugün başladı. Türkiye saatiyle 05:12 itibarıyla Abu Dhabi’den havalanan uçağın yolculuğuna mart ayının ilk günlerinde başlanması planlanmış, ancak kötü hava koşulları nedeniyle kalkış gerçekleşmemişti.

Solar Impulse 2’nin yolculuğunun beş ay boyunca devam etmesi planlanıyor. 35 bin kilometrelik yolculuk 12 yönetilebilir seyahate bölünmüş durumda. Solar Impulse 2’nin arkasındaki isimler olan Bertrand Piccard ve André Borschberg 500 saatlik uçuş boyunca pilotluk yükümlülüklerini paylaşacaklar. Yaklaşık 72 metrelik kanat genişliğine sahip tek kabinli uçak, elektrikli dört motor barındırıyor. Motorlara ihtiyaç duydukları enerjiyi ise kanatlara yerleştirilen 17 bin 248 solar hücresi sağlıyor. Solar hücreler gün içinde gereken enerjiyi depoladığı için Solar Impulse 2 uçuşuna karanlıkta da devam edebilecek.

Piccard ve Borschberg yıllardır Solar Impulse ekibinde birlikte çalışıyor. Borschberg’in kuruculuğunu yaptığı ve CEO’luğunu üstlendiği organizasyonda Piccard başkanlık görevini yürütüyor. İkili halihazırda uçuşla ilgili sekiz dünya rekorunun sahibi durumunda. Piccard ve Borschberg, orijinal Solar Impulse ile ABD’nin boydan boya kat etmişti.

Yolculuğuna Abu Dhabi’den başlayan Solar Impulse 2; Umman, Hindistan, Myanmar, Çin, ABD ve Güney Avrupa veya Kuzey Afrika’da mola verdikten sonra önümüzdeki temmuz ayında yeniden Abu Dhabi’ye iniş yapacak.

İLGİLİ HABERLER