Teknoloji

Solar Impulse 2’nin 2015 sona ermeden Dünya turunu tamamlama hedefi tehlikeye girdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

solar-impulse-2

Güneş enerjisiyle çalışan Solar Impulse 2, kısa süre önce biraz gecikmeli de olsa Pasifik Okyanusu’nu aşarak Hawaii’ye inmeyi başarmıştı. Ancak yolculuğun geri kalan kısmı da pek sorunsuz geçecek gibi gözükmüyor. Bu da Solar Impulse 2’nin 2015 sona ermeden Dünya etrafındaki turunu tamamlama hedefini tehlikeye atıyor.

Solar Impulse 2 ekibi tarafından yapılan açıklamada, bir sonraki ayak olan Hawaii ve Arizona arasındaki uçuşun ısı kaynaklı bir batarya arızası nedeniyle 2 ila 3 hafta ertelendiği belirtildi. Bu durum ekibin başına gelebilecek en büyük problem olmasa da, bir domino etkisi yaratması ihtimaller arasında yer alıyor.

Solar Impulse 2’nin ABD’nin doğu kıyısına zamanında ulaşamaması durumunda, Atlas Okyanusu’nu geçmek için uygun hava koşullarını kaçırabileceği belirtiliyor. Hava koşullarının uygun olmaması durumunda Kuzey Amerika ve Avrupa arasındaki uçuşun 2016’ya kalabileceği ifade ediliyor. Solar Impulse 2’nin yaşadığı probleme ilişkin detayların önümüzdeki günlerde ortaya çıkması ve mevcut sorunun etkilerinin boyutlarının daha net anlaşılması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER