BilimManşetler

Sokağa çıkma yasağı bu hafta sonu da uygulanacak

koronavirus tam kapanma
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, 17-19 Nisan tarihleri arasında, yani önümüzdeki hafta sonu da sokağa çıkma yasağının uygulanacağını açıkladı.

Geçtiğimiz hafta sonu, 11 Nisan saat 00.00’dan 12 Nisan saat 23.59’a kadar, 30 büyükşehirde ve Zonguldak ilinde sokağa çıkma yasağı uygulanmıştı. Sadece izin verilen görevliler ve işletme sahipleri sokağa çıkmıştı. Ekmek fırınları, eczaneler, kargo şirketleri ve bunun gibi belirlenen bazı işletmeler açık kalmıştı. Yasak kararı cuma akşam saatlerinde açıklanmış ve birçok insan ihtiyaçlarını karşılamak üzere dışarı çıkmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen cuma akşamı yaşanan manzaraların tekrarlanmaması için bu hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma yasağının duyurusunu bu akşam yaptı. Böylelikle önümüzdeki dört gün içinde vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaları için yeterli süre olacaktır.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre Erdoğan, vatandaşların bireysel sağlık ve temizlik malzemelerini tedarik etmede sıkıntı yaşamadığını, ücretsiz maske dağıtımının da çeşitli kanallardan sürdüğünü kaydetti. Eczanelerden alınabilecek maskeler için bugüne kadar 32 milyon vatandaşa Sağlık Bakanlığının doğrulama kodunun gönderildiğini, perşembe gününe kadar da bu sayının 39 milyona çıkacağını dile getirdi.

Türkiye’de koronavirüs: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son verileri açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabı üzerinden Türkiye’de koronavirüs vaka sayısı ile ilgili en güncel bilgileri paylaştı. Toplam test sayısının çok yakında 500 bine ulaşacağını, bugün 34 bin 456 test yapıldığını kaydetti. Bugün pozitif çıkan vaka sayısı 4 bin 93 olurken, toplam vaka sayısı da 61 bin 49’a yükseldi.

İyileşen hasta sayısı bugün 511 olarak kaydedilirken, toplam iyileşen hasta sayısı da 3 bin 957’ye çıktı.

İLGİLİ HABERLER