Teknoloji

SoftBank T-Mobile’ı satın almak için son görüşmeleri gerçekleştiriyor

ABD’nin büyük telekom operatörlerinden Sprint’in yüzde 80’ine sahip olan Japon telekom operatörü SoftBank’in T-Mobile’ı satın almak için yürüttüğü görüşmelerde sona yaklaştığı söyleniyor. Nikkei’de yer alan habere göre, SoftBank T-Mobile hisselerinin çoğunluğunu satın almak için elindeki Sprint hisselerinden faydalanmayı planlıyor. T-Mobile’ın satış bedelinin ise 19 milyar doların üzerine çıkabileceği söyleniyor.

softbank-logo-251213

SoftBank’in T-Mobile’ı satın alması durumunda ABD telekom pazarının üçüncü ve dördüncü sırasındaki operatörler birleşmiş olacak. Bu birleşme ilk iki sıradaki AT&T ve Verizon’ın karşısına daha güçlü bir rakip çıkacağı anlamına gelirken, büyük oyuncu sayısının eksilmesi nedeniyle Amerikan telekomünikasyon pazarının nispeten küçülmesi anlamını da taşıyor. SoftBank T-Mobile’ı satın aldığı takdirde anlaşmanın ABD’nin rekabet kurumları tarafından da onaylanması gerekiyor.

ABD Federal İletişim Komisyonu (FCC) AT&T’nin 2011 yılında T-Mobile’ı 39 milyar doların üzerinde bir bedelle satın alma girişimini rekabete aykırı olarak tanımlayarak durdurmuştu. Komisyonun SoftBank’in girişimine de benzer bir tepki verebileceği konuşuluyor. Sprint’in AT&T’ye göre daha küçük ölçekli bir operatör olması SoftBank’n lehine olarak değerlendirilse de, T-Mobile’ın son dönemde abone sayısını artırmasına da dikkat çekiliyor.

İlgili >> Yahoo Finance

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER