Teknoloji

Softbank’in sevimli robotu Pepper bir dakika içinde tükendi

pepper-robot-050614

Softbank, “Cortana’nın vücut bulmuş hâli” olarak nitelenebilecek robotu Pepper’ı geçtiğimiz aylarda duyurmuştu. Ön sipariş sürecinin başlamasının ardından Pepper’ın gördüğü yoğun ilgi ise Softbank’i fazlasıyla sevindirecek cinsten.

Geçtiğimiz cumartesi günü Japonya’da ön siparişe çıkan Pepper’ın stokları bir dakika içinde tükendi. Softbank Robotics, Japonya pazarı için ilk etapta 1000 adet Pepper üretmişti. Pepper’ın satış fiyatını 1600 dolar olarak belirleyen Softbank, sonrası için de aylık 200 dolarlık bir ücret talep ediyor. 1.2 metre uzunluğundaki Pepper’ın varlık sebebi ise sahibine hizmet etmenin biraz daha ötesine geçiyor. Pepper karşısındaki kişiyi dinleyebiliyor, duygularını okuyabiliyor ve uygun yanıtlar veriyor. Şarkı söyleyebilen, dans edebilen Pepper; şaka bile yapabiliyor.

Softbank robotları kimi satın aldığı konusunda bilgi vermezken, insani duygularından anlayan robotun ayrı bir değere sahip olduğunun altı çizildi. Softbank, Pepper’ı mağazalarda karşılayıcı görevini yapması veya yaşlılara ve çocuklara arkadaşlık etmesi gibi kullanım amaçları doğrultusunda tasarlamıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER