Teknoloji

Softbank’in duygusal robotu Pepper Fransa yolcusu

pepper-robot-050614

Softbank, “duygusal zekası gelişmiş” ve “öğrenmeye açık” robotu Pepper’ı geçtiğimiz yıl tanıtmış ve bu yıl içinde anavatanı Japonya’da satışa sunmuştu. Pepper’ın anavatanında gösterdiği bu başarıdan cesaret alan Softbank, sevimli robotunu başka pazarlarda da piyasaya sürme kararı verdi. Bu karar doğrultusunda Pepper’ın ilk durağı ise Fransa olacak.

Fransa tercihi ilk etapta kulağa şaşırtıcı gelebilir. Ancak Pepper’ın kökleri biraz daha sıkı incelendiğinde işin rengi değişiyor. Pepper’ı geliştiren Aldebaran Robotics, özünde bir Fransız şirketi. Ancak şirket hisselerinin yüzde 98’inin Japon telekom operatörü Softbank’e ait olması, Pepper’ın Japon sıfatının daha baskın olmasına yol açıyor.

Pepper, Japonya’da 9000 dolar karşılığında satışa sunulmuştu. Söz konusu rakamın 1600 dolarlık kısmının peşin, geriye kalan kısmının ise üç yıllık süreye yayılarak ödenebilmesi Pepper’ın yoğun ilgi görmesinde etkili olmuştu. İnsanların yüzüne odaklanarak hislerini anlayabilmesi ise Pepper’ın en etkileyici özelliği konumunda.

Pepper’ın Fransa’da satışa sunulacak modellerinin Fransız kültürüne uygun olarak modifiye edilip edilmeyeceği konusunda henüz bir açıklama yapılmasa da, geliştiricilerin kültür farkından oluşabilecek problemleri engellemek adına bu yönde bazı adımlar atması muhtemel gözüküyor. Duygusal robotun Fransa’daki satış fiyatı da şimdilik bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER