Teknoloji

SoftBank’in insansı robotu Pepper Pizza Hut’ta çalışacak

softbank pepper pizza hutTeknolojideki gelişim yeme-içme hizmeti veren büyük zincir restoranları da değişime teşvik ediyor. Domino’s Pizza’nın kolay ve hızlı biçimde sipariş vermeyi sağlayan akıllı telefon uygulamasının ardından Pizza Hut da restoranlarında robot çalıştırmanın ilk adımlarını atıyor. MasterCard ile işbirliğine giden Pizza Hut’ın Asya birimi, Japon mobil operatörü Softbank tarafından geliştirilen insansı robot Pepper’ı 2016’nın sonu itibarıyla restoranlarında garson olarak kullanmaya hazırlanıyor.

Plana göre, SoftBank Pepper restorana gelen müşterileri karşılayacak, siparişlerini alacak ve işleme koyacak. MasterCard’dan yapılan açıklamaya göre, Pepper ilk kez Pizza Hut bünyesinde ticari amaçlar doğrultusunda kullanılacak.

Pepper, Pizza Hut’a gelenleri masumane bir “Merhaba” ile karşılayacak. Ardından MasterCard sahipleri MasterPass cüzdan uygulaması aracılığıyla veya Pepper’ın göğüs kısmında bulunan tablette beliren QR kodunu tarayarak hesaplarını eşleyebilecek. Pepper, Pizza Hut müşterilerine kişiselleştirilmiş öneriler ve özel teklifler sunacak. Robot bütün bu süreç esnasında insansı jestler yapacak ve dost canlısı bir ses tonuyla konuşarak karşısındakileri rahatlatacak.

softbank pepperSoftBank Pepper, yemeğin ardından ödeme kısmını da hızla halledebiliyor. Müşteriler MasterPass aracılığıyla birkaç saniye içinde yemeklerinin karşılığını güvenli biçimde ödeyebiliyor.

Google geçtiğimiz hafta düzenlediği I/O 2016’da Pepper için bir Androd yazılım geliştirme seti hazırladığını açıklamıştı. Robotun temmuz ayında satışa sunulacak geliştirici versiyonuna sahip olmak için 1800 dolar ödemek gerekecek. IBM de SoftBank’in insansı robotu üzerinde Watson adını verdiği yapay zekasını çalıştırma adına çeşitli deneyler yürütüyor.

İLGİLİ HABERLER