Ulaşım

SoftBank’ten GM Cruise’a 2.25 milyar dolar yatırım

softbank gm cruiseJaponya’nın en önemli teknoloji şirketlerinden biri olan SoftBank, akıllı otomobillere olan ilgisini saklamıyor. Şirket bu ilgiyi yeni bir seviyeye taşımaya hazırlanıyor. Vision Fund adını taşıyan yatırım fonuyla çok önemli yatırım hamleleri gerçekleştiren SoftBank, GM’in otonom sürüş üzerine çalışan Cruise isimli birimine 2.25 milyar dolar kaynak sağlayacak. Oluşturulan yatırım planı çerçevesinde SoftBank GM Cruise’a ilk etapta 900 milyon dolar aktaracak.

GM’in tamamen otonom olarak çalışabilen Cruise AV isimli aracı hazır hâle geldiğinde ise kalan 1.35 milyar dolarlık kısım da GM’e yönlendirilecek. Bu yatırım sayesinde SoftBank Cruise’un yüzde 19.6 oranında hissesine sahip olacak. Söz konusu oran çoğunluk sağlamasa da, SoftBank’in Cruise’un yolculuğunda söz sahibi olması için yeterli görünüyor.

SoftBank GM Cruise öncesinde de otomotiv ve ulaşım sektöründe önemli yatırımlar gerçekleştirmişti. Uber, Didi Chuxing ve Grab gibi şirketlere yatırım yapan SoftBank, geleceğin otonom sürüş ve otonom sürüş tabanlı ulaşım servislerinde olduğu konusunda fazlasıyla inançlı görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER