Teknoloji

SoftBank DreamWorks’ü satın alarak sinema sektörüne girmek istiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

softbank-logo-251213

Büyük mobil oyun stüdyolarından biri olan Supercell’i ve ABD’nin en büyük mobil operatörlerinden Sprint’i satın alan SoftBank’in durmaya pek niyeti yok gibi gözüküyor. Hollywood Reporter ve The Wall Street Journal’da yer alan habere göre, şirket ”Ejderhanızı Nasıl Eğitirsiniz?” ve ”Shrek” gibi popüler animasyon filmlerinin yapımcısı DreamWorks Animation’ı satın almayı planlıyor. SoftBank CEO’su Masayoşi Son, DreamWorks Animation’ı satın alarak sunulan özel içeriklerin kapsamını genişletmeyi ve şirkete mobil operatörler arasın rekabette avantaj sağlamayı amaçlıyor. Kaynaklar potansiyel ortaklığın detayları konusunda bilgi vermezken, anlaşma gerçekleştiği takdirde SoftBank’in sunduğu ürünlerde DreamWorks içeriklerinin yüklü gelmesi mümkün olacak.

Dedikodular hakkında iki taraftan da bir açıklama gelmezken, görüşmelerin hangi istikamette ilerleyeceği konusunda da henüz kesin bir öngörüde bulunmak mümkün değil. Uzun süredir konuşulan SoftBank’in T-Mobile’ın ABD birimini satın alacağı iddiası henüz gerçekleşmese de, bu konuda şartlar biraz daha olgunlaşmışa benziyor. Japon telekom operatörünün bu kadar kapsamlı satın almalar gerçekleştirmesini ise Alibaba’daki hisseleri sağlıyor. Halka arz edilen Alibaba, yatırımcılarına milyarlarca dolar kazandırmayı başarmış durumda.

DreamWorks’ün Asya’daki varlığını artırmayı ve gişe hasılatlarının seyrinden endişe duyan hissedarlarını rahatlatmayı istediği biliniyor. Yine de, karşılıklı ihtiyaçlara rağmen Japon telekom devinin sinema sektörüne el atması kulağa biraz garip geliyor.

İLGİLİ HABERLER