Teknoloji

ARM’ın SoftBank’e satış süreci tamamlandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

softbank armSoftBank, geçtiğimiz temmuz ayında İngiliz yonga tasarımcısı ARM’yi 23.4 milyar pound karşılığında satın alacağını açıklamıştı. Böylelikle ilk kez bir Avrupalı teknoloji şirketine bu denli yüksek bir değer biçilmişti. Aradan iki aydan kısa bir zaman geçmesine rağmen, Japon mobil operatörü satış sürecinin tamamlandığını duyurdu. Toplam satış bedelinin yaklaşık 24 milyar pound olduğu ifade edilirken, sürecin tamamlanmasıyla birlikte ARM hisseleri Londra Borsası’ndan çekildi.

SoftBank son yıllarda teknoloji dünyasında fazlasıyla ses getiren satın alma hamlelerine imza atıyor. Japon mobil operatörü, bundan dört yıl önce Amerikan mobil operatörü Sprint’i 20 milyar dolar karşılığında satın almıştı. Şirket, Vodafone’un Japonya’da faaliyet gösteren birimine de 15 milyar dolarlık bir yatırım yapmıştı.

ARM yonga tasarlaması ve tasarımlarını Apple ve Samsung gibi şirketlere lisanslamasıyla ün kazanmıştı. Şirketin tasarımı olan yongalar, akıllı telefon ve tablet pazarında hakimiyeti elinde tutuyor. Sadece geçtiğimiz yıl ARM tasarımı taşıyan 15 milyar yonganın sevkiyatı gerçekleştirilirken, bu yongaların yarısı mobil cihazlarda kullanıldı.

SoftBank ARM ile “Nesnelerin İnterneti” üzerine yoğunlaşacak

SoftBank’in ARM ile birlikte Nesnelerin İnterneti konsepti çerçevesindeki planlarına yoğunlaşması öngörülüyor. ARM geçtiğimiz yılı 1.5 milyar dolar gelir ile kapatırken, düşük güç tüketen ve verimli işlemcilerinin yaygınlığı artmıştı. Japon mobil operatörünün uzun vadeli yatırımının karşılığını alıp alamayacağı ise zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER