Teknoloji

Softbank ARM için satış seçeneğini değerlendiriyor

ARM Cortex-A78C

Softbank, yonga tasarımcısı ARM için 2016’da 31 milyar dolar ödemişti. The Wall Street Journal’da yer alan habere göre; Japon teknoloji devi, ARM’ı satma fikrini değerlendirmeye aldı.

ARM aralarında Apple’ın da bulunduğu pek çok şirketin kullandığı işlemci tasarımlarını geliştiriyor. Softbank’in aktivist yatırımcı Elliott Management Corp.’u sakinleştirmek amacıyla elindeki sabit varlıklardan bazılarını nakite çevirmeyi değerlendirdiği iddia ediliyor. Elliott Management Corp., bir süredir yatırımcıları arasında yer aldığı Softbank’te değişikliklerin yapılması için ortalığı hareketlendiriyor.

Softbank’in ARM’ı 41 milyar dolar karşılığında satmayı planladığı iddia ediliyor. Şirketin bu parayı kendi hisselerini geri almak amacıyla kullanacağı konuşuluyor. ARM’ın bir kısmının halka arz edilmesi de masada duran seçenekler arasında sayılıyor.

Softbank’in ARM’ı satmasının veya halka arz etmesinin hâlihazırda ARM ile çalışan şirketleri etkilemesi beklenmiyor. 9to5Mac sitesi ise Apple’ın olası alıcılardan biri olabileceği öngörüsünde bulunuyor. Apple’ın ARM’ı satın alabileceğine dair haberler 2010’da da gündeme gelmişti. Cupertino merkezli şirketin elinde böyle bir alışveriş için yeterince kaynak olsa da, böyle bir arayışın işaretleri hâlihazırda görünmüyor.

Softbank kısa süre önce ARM bünyesindeki Nesnelerin İnterneti operasyonunu kendi çatısı altına taşıma kararı almıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER