Eğlence

Snowden filmi için ilk resmi fragman yayınlandı – Video

snowden filmi

Bundan üç yıl önce eski NSA sözleşmeli elemanı Edward Snowden ABD tarihinin önemli sırlarından bir tanesini ifşa etmişti. Hollywood’un ünlü yönetmenlerinden Oliver Stone da O’nun hikayesini “Snowden” adlı filmle beyaz perdeye aktardı.

Snowden filmi için ilk resmi fragman yayınlandı. 16 Eylül 2016’da dünya ile aynı anda Türkiye’de de vizyona girecek olan filmde Edward Snowden’i Joseph Gordon-Levitt canlandırıyor. Ayrıca filmde Snowden’in kız arkadaşı rolünde Shailene Woodley, gazeteci Gleen Greenwald rolünde Zachary Quinto da bulunuyor. Ayrıca fragmanda da gördüğümüz kadarıyla filmde ünlü aktör Nicolas Cage de oynuyor.

Oliver Stone’un Snowden’ın hikayesine olan yorumunu yaklaşık iki buçuk dakikalık fragman sayesinde ilk kez bu kadar detaylı şekilde görüyoruz. Fragmanda aksiyonun dışında birçok bilgisayar grafik görüntüsü, dışarı veri sızdırmanın yaratıcı yolu gibi göze çarpan detaylar da var.

Stone filmi yönetmenin yanı sıra senaryosuna da katkıda bulundu. Senaryo Guardian gazetecisi Luke Hardings’in “The Snowden Files” ve Snowden’ın Rus avukatı Anatoly Kucherena tarafından yazılmış “Time of the Octopus” kitaplarını baz alıyor. Umarız film de en az fragmanı kadar heyecanlı ve sürükleyici olur.

İLGİLİ HABERLER