Teknoloji

Snow Leopard 2009’un ilk çeyreğinde bekleniyor

Teknoblog.com – Apple’ın Unix Teknolojileri Mühendislik Departmanı Direktörü Jordan Hubbard geçen hafta LISA ’08 etkinliğinde konuştu. Sistem yöneticileri ve mühendislerin katıldığı LISA (Large Installation System Administration Conference) konferansına davetli olarak katılan Hubbard Mac OS X’in büyük ölçekli sunuculardan iliştirilmiş platformlara doğru evrimi hakkında konuştu.

Hubbard’ın sunum slaytları oldukça ilginçmiş, sürpriz olan ayrıntı ise Apple’ın Mac OS X 10.6 ya da Snow Leopard işletim sistemini 2009 yılının ilk çeyreğinde çıkarmayı planladığıydı. Apple Worldwide Developers Conference 2008 etkinliğinde Snow Leopard’ın yaklaşık bir sene içerisinde satışa çıkabileceğini duyurmuştu. Ortaya yeni çıkan bu sürpriz ayrıntı Apple’ın hedeflerini biraz geriye çektiğini gösteriyor. Buradan yola çıkarak Ocak ayındaki Macworld San Francisco 2009’da bir Snow Leopard duyurusu da bekleyebiliriz.

Apple Snow Leopard’da hem kalite hem de performans üzerine odaklandıklarını söylüyor. Özellikle, çok çekirdekli işlemci ve grafik işlemci desteğini arttırmak için oldukça fazla çaba gösteriliyormuş. Bu ilerlemeler geliştiricilerin Mac’lerde hali hazırda bulunan kapasiteyi daha verimli kullanmalarını sağlayacak.


Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER