Teknoloji

Snapseed Android uygulaması RAW formatındaki fotoğrafları düzenleyebilecek

snapseed-logo-301015

RAW formatında fotoğraf çekebilen Android uygulamalarının sayısı her geçen gün artıyor. Bu formatta fotoğraf çekilebilmesi, Android kullanıcılarına düzenleme işlemlerinde çok daha büyük esneklik sağlıyor.

Ancak RAW formatındaki fotoğrafları düzenleyebilecek bir akıllı telefon uygulaması bulmak pek kolay değil. Bu eksikliği gidermek için harekete geçen Google, Snapseed Android uygulaması için yayınladığı son güncellemeyle RAW formatındaki fotoğrafların düzenlenmesini mümkün kılıyor.

Google’dan yapılan açıklamada yenilenen Snapseed Android uygulamasının kullanıcılara “pozlamayı düzeltme” imkanı sağlayacağı belirtildi. JPG formatındaki dosyalarda aynı işlem yapıldığında genellikle fotoğraf bir hayli zarar gördüğü için, Google’ın bu noktanın üstünde durması doğru bir hamle olarak nitelenebilir. RAW formatında düzenleme özelliğinin gelişiyle birlikte Snapseed Android uygulaması, bir tür mobil Lightroom’a dönüşüyor.

RAW desteğinin varlığı Galaxy Note 5 ve Xperia Z5’in DSLR kalitesinde fotoğraf çekeceği anlamına gelmiyor. Ancak yine de, akıllı telefonlarla daha net fotoğrafların çekilebilmesi ortalama kullanıcıları da mutlu edecektir.

İLGİLİ HABERLER