Manşetler

Snapdragon Seamless Android cihazlar arasında akıcı iletişim sağlayacak

snapdragon seamless

Qualcomm’un yeni duyurduğu son teknolojisi Snapdragon Seamless, Android cihazlar ve aksesuarlar arasında sorunsuz bir iletişim vaadiyle geliyor. Qualcomm, bu yeni çözümle, Snapdragon 8 Gen 3 gibi tüm Qualcomm Snapdragon çipli cihazların bilgi paylaşımını kolaylaştırarak entegre bir sistem olarak çalışmasını sağlamayı hedefliyor.

Snapdragon Summit’te yapılan açıklamada Qualcomm, Snapdragon çip teknolojisinin son yeniliğini duyurdu. Snapdragon Seamless olarak adlandırılan bu çapraz platform çözümü, Qualcomm Snapdragon serisi çipleriyle çalışan tüm cihazların bilgi paylaşmasını ve kolay çoklu cihaz deneyimleri sunarak bir bütün halinde çalışmasını sağlayacak. Apple, Google ve Samsung’un sundukları kendi çözümlerinin aksine bu, yalnızca tek bir markaya mahsus ekosistem olmayacak. Qualcomm’un Snapdragon çipleri, piyasadaki hemen hemen tüm Android akıllı telefon ve tabletlerde bulunuyor ve artık bazı Windows PC’lerinde de yer buluyor. Bu nedenle Qualcomm, bir dizi ortak seçeneğine sahip ve Microsoft, Android, Xiaomi, Asus, Honor, Lenovo ve Oppo ile ilk iş birliği için anlaşma imzaladı.

Snapdragon Seamless ile gelen özellikler

Başlangıçta Snapdragon Seamless en popüler çoklu cihaz senaryolarını kapsayacak, çoklu platformlarda cihaz keşfetme, dosya transferi, ekran ve dosya paylaşımı ve akıllı ses geçişi sağlayacak. Pratikte bu, Qualcomm destekli bir dizüstü bilgisayardan Android akıllı telefonunuza bir dosya sürükleyip bırakabileceğiniz anlamına geliyor. Hem dosya transferi hem de ekran paylaşımı için, cihazlar birbirlerini olası dosya hedefi olarak hemen görebilir.

Akıllı ses geçişi Apple, Google ve Samsung kullanıcıları için oldukça tanıdıktır. Bu özellik, AirPods, Pixel Buds veya Galaxy Buds’ın, bir arama geldiğinde veya cihazlar arasında müzik akışı yapıldığında sesi şeffaf bir şekilde ele geçirmesine olanak tanıyor. Ancak, Snapdragon Seamless bu özelliği, farklı satıcılar tarafından yapılan tüm cihazlarınızla bile bu özelliği kullanabilmeniz sayesinde bir adım daha ileri taşıyacak.

Qualcomm, bu özelliklerle, Snapdragon Seamless’ı genişletilmiş gerçeklik donanımları ve otomotiv ile İnternet of Things platformlarına genişletmeyi planlıyor. Ayrıca, Snapdragon Seamless, Qualcomm’un son çiplerine işlenmiş, bu nedenle eski cihazlar için bir güncelleme olarak beklenmemesi gerekiyor. Ancak, şirket, bu özelliği yeni amiral gemilerinin tümünde sunmayı planlıyor, çünkü bu özellik yeni Snapdragon 8 Gen 3 mobil platforma, önümüzdeki yıl Samsung Galaxy S24 serisini güçlendirecek çipe, ayrıca Snapdragon X Elite PC çipsetine ve Qualcomm çiplerini kullanan giyilebilir ve duyulabilir cihazlara entegre edilmiş.

Qualcomm’un Snapdragon Seamless platformu, Android cihaz ve aksesuarlar arası iletişimde yeni bir dönem başlatmayı vaat ediyor. Bu, kullanıcılara farklı markalara ait cihazlar arasında bile sorunsuz bir deneyim sunmayı hedefliyor. Qualcomm’un bu stratejisi, Android ekosistemini daha entegre ve kullanıcı dostu bir hale getirerek Apple’ın ekosistemine benzer bir deneyim sunmayı amaçlıyor. Snapdragon Seamless’ın başarısı, Qualcomm’un çip teknolojisini daha da popüler hale getirip getiremeyeceği ve çoklu platform ve cihaz entegrasyonu konusunda yeni bir standart belirleyip belirleyemeyeceği üzerinde büyük bir etki yaratabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER