Manşetler

Asus iş birliğiyle Snapdragon Insiders tutkunları için özel Qualcomm telefonu

snapdragon insiders akıllı telefon qualcomm

Neredeyse her önde gelen Android telefona güç sağlayan Snapdragon işlemcilerinin ve modemlerinin arkasındaki şirket olan Qualcomm, kendi telefonunu yapıyor. Daha doğrusu şirket, resmi olarak “Snapdragon Insiders için Akıllı Telefon” olarak adlandırılan ve çip teknolojisini sergilemek için tasarlanmış 1.500 dolarlık özel bir telefon için Asus ile ortaklık kuruyor. Adından da anlaşılacağı gibi Qualcomm, bu telefonu doğrudan bu yılın başlarında başlattığı Snapdragon Insider hayran topluluğunun üyelerine satacak.

Teknik özelliklere baktığımızda 2021’de amiral gemisi bir Android telefondan bekleyeceğiniz özellikleri mevcut. Smartphone for Snapdragon Insiders, yani Snapdragon Insiders için Akıllı Telefon Android 11 ile çalışıyor. 512 GB depolama alanı, 16 GB RAM, Gorilla Glass Victus özellikli 6.78 inç, 144 Hz Samsung OLED panel mevcut. Ayrıca Qualcomm’un 3D Sonic Sensor Gen 2 teknolojisini kullanan ekran içi parmak izi okuyucusu da var. Bazıları için bu özelliklerden herhangi biri tanıdık gelebilir. Çünkü bunlar yılın başlarında Asus’un duyurduğu ROG Phone 5 Ultimate akıllı telefonda da mevcuttu.

İşlemci seçimi tabii ki, bir Qualcomm işlemcisinden yana yapılmış. Ancak Qualcomm’un daha yeni tanıttığı, daha güçlü olan Snapdragon 888 Plus yerine Snapdragon 888 seçilmiş. Sahip olduğu yüksek fiyat etiketi ve bir Qualcomm telefonu olma vaadi göz önüne alındığında, Snapdragon Insiders telefonu sahipleri için “Plus” işlemci seçimi daha iyi olabilirdi.

4000 mAh kapasiteli bir pil seçilmiş. Bugünlerde bu kapasite, özellikle üst sınıf akıllı telefonlar için yetersiz gelmeye başladı. Qualcomm’un Quick Charge 5 standardını destekliyor, ancak şarj için bu spesifikasyonun desteklediği 100W yerine 65W desteği sunuluyor.

snapdragon insiders akıllı telefon qualcomm

Telefonun arka tarafında, diğer Asus telefonlarından tanıdık olan parçalar içeren üçlü kamera kurulumu bulunuyor. Ana kamera, geçen yılki Zenfone 7 Pro‘da bulunanla aynı şekilde, 64 megapiksel Sony IMX686 görüntü sensörüne sahipken, ultra geniş sensör daha eski bir 12 megapiksel Sony IMX363 sensörü (Önceki Asus telefonlarında ve birden fazla Google Pixel’de de vardı.) kullanılıyor. Son olarak, kamera kurulumunu tamamlamak için 3x optik zoomlu 8 megapiksel telefoto lens ve 24 megapiksel ön kamera var.

Qualcomm, üçlü kamera grubunun “profesyonel kalitede kamera” deneyimi sunacağını dile getiriyor. Ancak Spectra 580’in üçlü ISP’sini de sınırlarına kadar zorlamayacak. Telefon, saniyede 30 kare hızında 8K ve 30 veya 60 FPS’de 4K çekebilirken, aynı anda üç 4K HDR video akışı çekmeyi veya bir kerede üç 28 megapiksel fotoğraf çekmeyi yerine getiremiyor. Qualcomm, geçen Aralık ayında Snapdragon 888 işlemciyi tanıtırken, bunlar için de yetenekli olduğunu söylemişti.

snapdragon insiders akıllı telefon qualcomm

Snapdragon Insiders Akıllı Telefonu, Qualcomm’un 24-bit 96kHz’e kadar hi-fi müzik çalmayı vadeden yeni Snapdragon Sound sınıflandırmasını sunan ilk telefonlardan biri olacak. Ayrıca Qualcomm, bundan yararlanmaya yardımcı olmak için kutuya bazı Master & Dynamic kulaklıkları da dahil ediyor. Bunlar, üzerinde Snapdragon logosu bulunan bir çift MW08 kulakiçi gibi görünüyor. Bu kulaklıklar yurt dışında 299 dolar gibi bir fiyattan satılıyor, bu da buradaki 1499 dolarlık fiyat etiketinin acısını hafifletmeye yardımcı olabilir.

snapdragon insiders akıllı telefon qualcomm

Snapdragon markalı telefonun öne çıkabileceği bir diğer alan ise 5G desteği oluyor. Qualcomm, telefonun “tüm önemli 5G 6 GHz altı, mmWavebands ve kombinasyonları için tek bir cihazda en kapsamlı desteği” sunacağını söyledi. Ayrıca Wi-Fi 6 ve Wi-Fi 6E ve Bluetooth 5.2 desteği de var.

Qualcomm, telefona ve kulaklıklara ek olarak kutuda 65W Hızlı Şarj 5.0 şarj destekli güç adaptörüne, USB-C – USB-C ve USB-C – USB-A kablolarına ve telefon için lastik bir kılıfa da yer veriyor. Ancak tüm bunlara rağmen, Snapdragon Insiders akıllı telefonunu cazip kılmak zor olacak gibi görünüyor. Bu telefonun daha ucuza satılan OnePlus 9 Pro veya Galaxy S21 Ultra gibi telefonlarla aynı seviyede, belki biraz daha yüksek kademede özellikleri var.

Snapdragon Insiders Akıllı Telefonu, şirketin en yeni ve en iyi işlemcisine sahip değil ve Qualcomm’un teknolojisini diğer herhangi bir amiral gemisi Android telefondan daha ileri taşımıyor. Elbette, arkasında hoş bir Snapdragon logosu var, ancak bu, Qualcomm’un en hevesli hayranlarının bile yüksek bir meblağı ödemesine değer değil.

Snapdragon Insiders için Akıllı Telefon, bu ağustos ayında ABD, Çin, İngiltere ve Almanya’da satışa çıkacak ve sonrasında daha fazla ülkede piyasaya sunulması planlanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER