Teknoloji

Qualcomm Snapdragon 898 başka bir isimle çıkış yapacak

qualcomm snapdragon 898

Qualcomm, 30 Kasım tarihinde başlayacak 2021 Snapdragon Tech Summit etkinliğinde beklenen Snapdragon 898 yongasetinin duyurusunu gerçekleştirecek. Ancak Weibo üzerinden yazan Digital Chat Station rumuzlu bir kaynak, Snapdragon 888’in takipçisi olacak işlemcinin Snapdragon 8 Gen1 adını taşıyacağını iddia etti.

WCCFtech, 888 ile 898 telafuz açısından birbirine çok benzediği için, yakında çıkacak olan üst seviye Snapdragon yonga setinin adının değiştirilmesinin önemli olduğunu söylüyor. Ayrıca Qualcomm’un entegre devrede bazı önemli iyileştirmeler sunması bekleniyor. Twitter’daki sızıntı kaynaklarından Ice Universe (@UniverseIce) de, birkaç gün önce henüz duyurulmamış çip hakkında grafikler, yapay zeka ve görüntü işlemede iyileştirmeler içereceğini belirten bir tweet atmıştı.

Sızıntı kaynağı, tek endişenin CPU tarafından üretilen ısı olduğunu söyledi. Ayrıca üç birimden oluşan bir pakete sahip olacağını dile getirdi. Bunlar aşağıdaki gibi sıralanıyor:

  • 3.09GHz saat hızında çalışan, muhtemelen Cortex-X2 tabanlı bir Kryo 780 çekirdeği.
  • Büyük olasılıkla Cortex-A710’a dayanan, 2,4 GHz saat hızında üç Kryo 780 çekirdeği.
  • Cortex-A510 tabanlı olması muhtemel, 1.8GHz saat hızında dört Kryo 780 çekirdeği.

Kryo 780 çekirdekleri, ARM’ın yeni mimarisine dayanıyor ve Samsung’un 4nm işlem düğümü kullanılarak oluşturulacaktır. Adreno 730 GPU, Android telefonlarda grafikleri iyileştiren yeni bir mimariye de sahip olacak.

Ne var ki, CPU’nun aşırı ısınmasıyla ilgili endişelerin bulunduğu söyleniyor. İş, üretilen ısıyı azaltmak için performans düşürmeye gelirse, Qualcomm ve Android telefon üreticileri için durum oldukça kötü görünecektir.

Bir sonraki üst düzey Snapdragon yonga setine ait CPU etrafında dönen ısınma sorunları ve olası termal kısıntılar, Samsung’a rekabet nedenleriyle Exynos 2200’de CPU’yu güçlendirme fırsatı verebilir. Çipin ışın izleme sağlamasına olanak tanıyan AMD GPU‘yu da unutmayın; bu, çipin cihazların ışığın fiziksel özelliklerini oluşturmasına yardımcı olacağı anlamına geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER