Teknoloji

Snapdragon 888 Plus ile ilgili işaret GeekBench kayıtlarında görüldü

Qualcomm’un şu anda mevcut olan amiral gemisi işlemcisi Snapdragon 888’in saat hızı artırılmış versiyonu olarak çıkması beklenen Snapdragon 888 Plus GeekBench benchmark yazılımının web sitesinde görüldü.

Listeme kayıtları, piyasadaki en iyi Android telefonların çoğunun temelini oluşturan Snapdragon 888 yonga üstü sisteminin kod adı olan “Lahaina” yonga seti tarafından desteklenen adsız bir cihaz sunuluyor. Ayrıca, Snapdragon 888‘den daha yüksek olan saat hızlarını içeriyor. Bu da cihazda mevcut amiral gemisi yonganın güncellenmiş bir versiyonu olduğunu gösteriyor.

Yonga set muhtemelen Arm Cortex-X1 tabanlı, 3.00 GHz hızında çalışan bir birincil çekirdeğe sahiptir. Snapdragon 888’in Kryo 680’inin CPU’su ise 2.84GHz’lik bir tepe frekansına sahip. Bunun yanı sıra, muhtemelen Cortex-A78 tabanlı olan üç çekirdekli bir küme var. Bunlar 2.4 GHz değeriyle, Snapdragon 888’in Cortex-A78 CPU’ları ile aynı saat hızını barındırıyor. Ve son olarak, Snapdragon 888 ile aynı biçimde 1.80 GHz frekansına sahip dört adet Cortex-A55 çekirdek var gibi görünüyor.

Qualcomm’un yalnızca birincil CPU çekirdeğinin saat hızını artırdığını ve diğer çekirdeklere dokunmadığını görmek şaşırtıcı değil. Önceki yıl ortası güncellemelerine göre, daha mütevazı bir performans artışı bekleyebiliriz.

Geekbench puanları sadece CPU performansına odaklandığından, grafik performansıyla ilgili hiçbir şey görmüyoruz. Ancak Adreno 660 GPU’nun da daha yüksek grafik işleme yeteneği sunması muhtemeldir.

Söz konusu gizemli Snapdragon 888 Plus cihazı, GeekBench testinden sırasıyla 1171 tek çekirdek ve 3704 çok çekirdek puanı aldı. Karşılaştıracak olursak, ABD ve bazı ülkelerde satılan versiyonlarında Snapdragon 888 bulunan Samsung Galaxy S21, tek çekirdekte 1043 puan ve çok çekirdekte 3090 puan aldı. OnePlus 9 ise testlerde sırasıyla 1127 ve 3667 puan aldı.

Benchmark sonuçlarının taklit edilmesinin kolay olduğunu ve Qualcomm’un Snapdragon 888 Plus’ın varlığını henüz doğrulamadığını hatırlatalım. Yeni yonga, muhtemelen yılın ikinci yarısında piyasaya sürülecek olan amiral gemisi Android telefonlarına güç verecektir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER