Teknoloji

Snapdragon 865 Plus’ın çıkışı için geri sayım başladı

snapdragon 865 plus

Qualcomm geçen yılın ortalarında Snapdragon 855’in daha hızlı grafik işlemci birimine sahip bir versiyonunu çıkarmıştı. Bu yıl da aynısı olacak gibi görünüyor. Ara seviyedeki işlemcinin yılın üçüncü çeyreğinde çıkması bekleniyor ki, Twitter’ın bilinen sızıntı kaynaklarından Ice Universe de her şeyin planlar doğrultusunda ilerlediği bilgisini paylaştı. Buna göre Snapdragon 865 Plus temmuz ayında geliyor.

Daha önceleri, Meizu’nun pazarlamadan sorumlu genel müdür yardımcısının demecine dayanarak Snapdragon 865 Plus’ın gelmeyeceğine yönelik bazı haberler çıkmış, bunlar kafa karıştırmıştı.

Birkaç gün önce de, Ice Universe Samsung Galaxy Note 20’nin Snapdragon 865 Plus işlemciyle geleceği iddiasında bulunmuştu. Şimdi bu iddialarını lansman tarihiyle birlikte destekliyor. Bu çiple çıkacak diğer telefonlar arasında muhtemelen Galaxy Z Flip 5G, OnePlus 8T ve Asus ROG Phone III de yer alacak.

Snapdragon 865 Plus yonga setinin teknik özellikleri henüz netlik kazanmadı. Ancak bunun Snapdragon 865’e nazaran büyük bir güncelleme olmayacağı tahmin ediliyor. Değişiklikler çoğunlukla artırılmış CPU performansı, daha hızlı grafik oluşturma ve oyun tarafındaki optimizasyonlar ile sınırlı kalacak.

Snapdragon 875 ile önemli yenilikler yolda

Eğer Snapdragon 865 ile çalışan bir telefona sahipseniz, yeni çıkacak işlemciyle birlikte sahip olduğunuz telefonun işlemcisi hemen eskimiş olmayacak. Snapdragon 875 çıkana kadar 865 için de “en iyi ve hızlı” tanımlamasını yapmak yanlış olmayacaktır. Gelecek yılın telefonlarında yer alacak 875 ile 5nm mimarisine geçiş yapılacak. Böylelikle 7nm tabanlı Snapdragon 865’e göre enerji verimliliği artacak.

Ayrıca dedikodular Snapdragon 875’in yeni X60 5G radyo frekans modülünü de barındıracağını işaret ediyor. Bu yeni modem sayesinde mevcut Snapdragon X55’e göre daha yüksek hızlara ulaşılacak. Ayrıca yonga üstü sistemle olan entegrasyonu da 2021 model amiral gemisi Android telefonların maliyetini aşağı çekebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER