Teknoloji

Snapdragon 855’li Galaxy S10’un ilk performansı etkileyici

snapdragon 855

Qualcomm, 2019 yılında üst segment akıllı telefonlarda fazlasıyla göreceğimiz yeni işlemcisini; 5G, yapay zekâ ve bunun gibi birçok teknoloji eşliğinde duyurdu. Tabii ki, Snapdragon 855‘in üç parçadan oluşan sekiz çekirdekli işlemci yapısı, çok çekirdekli Sinirsel İşlemci Birimleri ve Adreno 640 GPU ile epey hızlı olması bekleniyor. Ancak bu hız yakında beklenen bir cihaza ne oranda yansıyacak? AnTuTu’nun ön hazırlık niteliğindeki benchmark testleri, Apple’ınkiler haricinde tüm cihazlardan hızlı olacağını işaret ediyor.

En popüler benchmark araçlarından biri olduğunu dikkate alırsak, AnTuTu’nun Snapdragon 855’in gücünü bir an önce test etmek istemesini normal karşılamak gerekiyor. Tabii ki, henüz bu işlemciyi taşıyan cihazları görmedik ve gelecek yılın başlarına kadar da görmeyeceğiz. Referans bir cihaz kullanmak ise yeterli gelmeyecektir. Neyse ki, site Galaxy S10 Plus’ın Snapdragon 855 ve Exynos 9820 ile çalışa prototiplerinin sonuçlarını bir şekilde elde etmeyi başarmış.

İki farklı platformun aynı türdeki cihazda sergiledikleri performans farkı çok fazla değil, yine de etkileyici. Hemen her alanda, Snapdragon çeşidi Exynos işlemcili eşdeğerini geçmeyi başarıyor. Her ne kadar burada gösterilmese de, Snapdragon 855 rakamlar açısından Apple A12’ninkilere epey yaklaşıyor.

galaxy s10 snapdragon 855 antutu

Rakamlar cesaret verici olsa da, Galaxy S10 telefonlarındaki final performans ilk etapta görüldüğü gibi olmayabilir. Snapdragon ve Exynos işlemcili versiyonların aynı seviyede performans sunmasına dikkat eden Samsung, belirli özellikleri şu anda öne çıkan platformda devre dışı bırakabilir.

İLGİLİ HABERLER