Teknoloji

Snapdragon 845 işlemcili Chromebook modelleri yolda olabilir

snapdragon 845 chromebookQualcomm Snapdragon’ın masaüstü açılımı sadece Windows 10 ile sınırlı kalmayacak gibi görünüyor. Snapdragon işlemci taşıyacak Windows 10 bilgisayarları duyurusu başlarken, Chromebook cephesindeki işaretler kaynak kodlarına saklanıyor. Chrome OS kaynak kodu sızıntısına göre, Snapdragon 845 Chromebook modellerinde de kullanılacak. Bu konuda ortada somut bir bilgi olmasa da, kaynak kodundaki işaret uzun vadede Chrome OS ve Snapdragon 845 buluşmasının gerçekleşeceğini gösteriyor.

Chromebook modellerinde ilk günden bu yana ARM tabanlı işlemciler kullanılıyor. Pek çok Chromebook modeli Intel Atom veya Celeron işlemci taşıyor. Samsung’un yeni Chromebook’u Chromebook Plus’ta ise Rockchip tarafından üretilen işlemciler bulunuyor.

Google’dan daha önce yapılan bir açıklamada, Qualcomm’un açık kaynak konusunda kendisiyle çalışmayı reddetmesi nedeniyle Qualcomm’un işlemcilerinin Chromebook’larda kullanılmadığı belirtilmişti. Ancak Chrome OS kaynak kodundaki değişiklik, Qualcomm’un sonunda birlikte çalışmaya razı olduğunu gösteriyor.

Qualcomm Snapdragon 845’i Chrome OS için heyecan verici kılan birkaç unsur bulunuyor. Performans ve enerji verimliliğinde önemli ilerlemeler vadeden Snapdragon 845, Chromebook’lar için daha gelişmiş donanım özelliklerinin kapısını açabilir. Biyometrik özellikler, sanal ve artırılmış gerçeklik desteği akıllara gelen ilk seçenekler olsa da, Chrome OS’in de bu özelliklere uyumlu hâle gelmesi gerekiyor.

Snapdragon 845 Chromebook ailesine Windows 10 S’i engelleme gücünü verebilir

Snapdragon 845 Chromebook modellerine önemli bir koz daha sağlayabilir. Chrome OS ve Windows 10 S platformunun Qualcomm desteği konusunda eşitlenmesi, Google’a Microsoft’un yeni ufuklara açılma çabasını engelleme şansını verebilir.

İLGİLİ HABERLER