Teknoloji

Snapdragon 835 ile ilgili yeni detaylar CES 2017 öncesinde sızdı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

qualcomm snapdragon 835Qualcomm geçtiğimiz hafta yeni mobil yonga seti Snapdragon 835 ile ilgili detayları CES 2017’de duyuracağını açıklamıştı. Şirket, söz konusu yonganın varlığını geçtiğimiz kasım ayında duyurmuş, ancak ilk etapta fazla bilgi paylaşmamayı seçmişti. Ancak internete sızan tanıtım slaytları, Qualcomm’un yeni silahı hakkında fikir edinmeyi mümkün kılıyor.

Snapdragon serisinin yeni amiral gemisinin Samsung tarafından 10 nm mimarisiyle üretileceği biliniyor. Bu sayede yeni yonganın selefi Snapdragon 820’ye kıyasla daha gelişmiş bir performans sunacağı, daha verimli olacağı ve daha küçük bir alan kaplayacağı belirtiliyor.

Snapdragon 835, X16 LTE modem barındıracak. Bu da yonga setini türünün gigabit sınıfı bir LTE modem taşıyan ilk örneği haline getirecek. Slaytlara bakıldığında dikkat çeken bir diğer nokta ise yonga setinde Kyro 280 çekirdeklerin bulunacak olması oluyor. Adreno 540 grafik işlemcisi, mevcut Snapdragon yongalarına kıyasla 60 kat daha fazla renk ve yüzde 25 daha hızlı işleme vadediyor. Yeni yonga seti video kanadında da OpenGL, Vulkan ve DirectX 12 ile 10-bit, 4K, 60 fps video oynatma imkanı sağlayacak.

Snapdragon 835 ile akıllı telefonlarda bataryaya daha fazla yer açılacağı, kameraların daha hızlı otomatik odaklama yapabileceği belirtiliyor. Quick Charge 4.0 teknolojisinin varlığı ise pillerin Quick Charge 3.0’a kıyasla yüzde 20 oranında daha hızlı dolmasını mümkün hâle getiriyor. Bu da 5 dakikalık bir şarj ile 5 saatlik bir kullanım süresi sağlanabileceğini ve 15 dakikalık şarj ile pil oranının yüzde 50 artırılabileceğini gösteriyor.

Snapdragon 835 ilk olarak LG G6 ve Samsung Galaxy S8’de boy gösterebilir

Qualcomm Snapdragon 835’in ilk olarak LG G6 ve Samsung Galaxy S8’in bazı versiyonlarında kullanılması öngörülüyor. Bu cihazların MWC 2017’de tanıtılması muhtemel görünse de, Galaxy S8’in tanıtımının nisan ayına sarkabileceği de konuşuluyor.

İLGİLİ HABERLER