Teknoloji

Snapdragon 820 başlangıçta sadece Samsung’a özel olacak

galaxy note 6

snapdragon 820 samsung

Qualcomm’un yeni yongaseti Snapdragon 820 başlangıçta sadece Samsung cihazlarında yer alabilir. Çin’in sosyal ağı Weibo’daki bir hesaptan paylaşılan bilgiye göre, Qualcomm’un yeni yongasetini 2016 yılının ilk çeyreğinde sadece Samsung Galaxy S7’de görebiliriz. Çünkü Samsung bu yeni yongasetin öncelikli kullanım haklarını elde etmiş olabilir.

Eğer dedikodular doğruysa Xiaomi Mi5 veya başka bir cihaz Snapdragon 820’nin gücünden yararlanacak ilk cihaz olmayacak demektir. Aslında bu iddialar mantıksız sayılmaz, çünkü Samsung’un 14 nm FinFET üretim süreciyle Qualcomm Snapdragon 820’nin gelişimine destek verdiği biliniyor. Bu iş anlaşmasının bir parçası da Samsung’un Nisan 2016’ya kadar bu işlemciye öncelikli sahiplik hakkını elde etmiş olması gibi görünüyor.

Samsung’un Snapdragon 820’yi laboratuvarlarında test eden ilk üretici olduğu daha önce de dile getirilmişti. Samsung, ısınma sorunları nedeniyle Snapdragon 810’dan uzak durmuştu. Bu sefer kendisinin de el verdiği yeni bir yongaset ile Snapdragon platformuna geri dönmeye hazırlanıyor.

Snapdragon 820 Samsung için avantaj sağlayacak

 

Snapdragon 820 Samsung tarafından öncelikli olarak kullanılacak ise, bu Güney Koreli şirket için rekabet açısından iyi bir haber. Ancak aynı durum diğer üreticiler için tam tersi olacak gibi görünüyor. Snapdragon 820’ye üst sınıf akıllı telefonlarında veya tabletlerinde yer vermek isteyen üreticilerin Nisan 2016 veya sonrasına kadar beklemeleri gerekecek.

İLGİLİ HABERLER