Manşetler

Snapdragon 820 AnTuTu Benchmark testinde Apple A9’u geçti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

qualcomm snapdragon 820

Apple’ın başını çektiği ve son zamanlarda aralarına Samsung’un da katıldığı bazı cihaz üreticileri, dikkatleri özellikleri ve rakamların üstünden çekip kullanıcıya daha fazla hitap edecek performans terimlerine ve somut uygulamalara odaklanmayı seçiyor. Ancak bu tutum, özellikle CPU ve GPU benchmark testleri gibi rakamlara ilgi duyulmasını pek engelleyemeyecek gibi gözüküyor. Söz konusu benchmark testlerinin önde gelen uygulayıcılarından biri olan AnTuTu, MWC 2016’da yeni amiral gemisi telefonların tanıtılmasından kısa bir süre sonra piyasadaki en iyi 10 işlemciyi sıraladı. Listenin zirvesinde Qualcomm’un en yenisi Snapdragon 820 bulunuyor.

AnTuTu, paylaştığı rakamların işlemcilerin en yüksek değil, ortalama rakamları olduğunun altını çiziyor. Söz konusu skorlar genellikle dalgalı bir seyir izlediği için, tek bir skor yerine ortalamayı baz almak daha makul bir tercih niteliği taşıyor.

antutu-benchnmark-islemci-070316-1

AnTuTu’nun sonuçlarına göre, Qualcomm yeniden ritmini bulmuşa benziyor. Snapdragon 810 yüzünden 2015’i oldukça kötü geçiren şirket, yeni işlemcisiyle yeniden zirveye yerleşiyor. Tabii ki, bu değerlendirmenin performansa göre yapıldığını unutmamak gerekiyor. Snapdragon 810 da oldukça güçlü bir işlemci olsa da, cihazın aktüel performansı ve kullanıcı gözündeki algısı, kötü ısı yönetiminden dolayı gölgelenmişti. Snapdragon 820 ise Samsung Galaxy S7, LG G5, Sony Xperia X Performance ve Xiaomi Mi 5 gibi, MWC 2016’nın dikkat çeken cihazlarında yer alıyor.

Apple’ın iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ta kullandığı A9 işlemci ise Qualcomm’un yeni işlemcisinin sahneye çıkışıyla birlikte ikinci sıraya geriliyor. Daha güçlü bir işlemci olan A9X sadece iPad Pro tablette kullanıldığı için AnTuTu tarafından hazırlanan listeye dahil edilmemiş. Samsung’un 14 nm. FinFET mimarisini kullandığı Exynos 8890 işlemcisiyse Apple A9’un hemen altında yer alıyor. Bu işlemci de Galaxy S7 ve Galaxy S7 edge versiyonlarında tercih edilmişti.

Bu üç işlemci ve arkalarından gelenler arasındaki makas ise oldukça açık gözüküyor. İkinci grubun başını Kirin 950 çekiyor. Exynos 7420, Snapdragon 810, Snapdragon 652 ve Apple A8 gibi işlemciler de listede bulunuyor.

antutu-benchnmark-islemci-070316-2

Söz konusu işlemcilerin grafik performansı değerlendirildiğinde de ilk üçün sıralaması değişmiyor. Adreno 530 GPU’nun eşlik ettiği Snapdragon 820 yine listenin zirvesinde yer alırken Apple A9 ve Samsung Exynos 8890 sırasıyla ikinci ve üçüncü basamaklara yerleşiyor.

İLGİLİ HABERLER