Teknoloji

Qualcomm Snapdragon 800’ün Windows 8.1 RT tabletleri destekleyeceğinin sözünü verdi

Qualcomm, Windows 8.1 RT tabletleri için Snapdragon 800 işlemcilerinin çıkışı için yıl sonunu işaret etti. Snapdragon 800 işlemcilerinin portföyüne Microsoft’un Windows RT 8.1 sürümünü de eklediğinin altını çizen şirket böylelikle Microsoft’un çıkarmasını beklediğimiz Surface 2’ye de bu işlemcilerden koyabileceğinin ipuçlarını vermiş oldu.

qualcomm-snapdragon-surface-040613

Microsoft Surface tabletlerin ARM ve x86 tabanlı işlemcili versiyonları geçen yılın haziran ayında duyurulmuş, onu takip eden ekim ayında ise ARM tabanlı işlemci barındıran Surface RT piyasaya çıkmıştı. x86 tabanlı Surface Pro ise bu yılın başında piyasaya çıkmıştı. Her iki türev de henüz Türkiye’de satılmıyor. Microsoft’un bu tabletlerin halefi niteliğindeki yeni ürün veya ürünlerini bu ayın sonlarına doğru düzenlenecek BUILD konferasında tanıtması bekleniyor.

Qualcomm Snapdragon 800 işlemcilerde entegre çok modlu 3G/4G LTE modem yer alıyor. Tabletler, dönüştürülebilir formdaki ürünler ve dizüstü bilgisayarlarda yer alacak bu işlemcilerin CPU hızları 2.2 GHz’e kadar çıkabilecek. USB 3.0, Windows RT 8.1 özelliklerinin ve servislerinin desteklenmesi de diğer unsurlar arasında yer alıyor. Snapdragon 800 şu anda Qualcomm’un en hızlı işlemcisi olma özelliğini taşıyor ve Windows RT tabletiyle daha yüksek performans isteyenler için de memnuniyetle karşılanacaktır.

Microsoft Windows 8.1 RT sürümünün önizleme sürümünün 26 Haziran tarihinde, şirketin San Francisco’da düzenleyeceği geliştirici konferansının hemen sonrasında yayınlanacağını açıklamıştı.

İlgili >> Pocket-lint, Qualcomm

İLGİLİ HABERLER