Teknoloji

Snapdragon 775’in yolda olduğunu gösteren yeni bir sızıntı

qualcomm

Qualcomm geçen yılın en çok tercih edilen orta üst segment işlemcilerinden biri olan Snapdragon 765’in takipçisini hazırlıyor. XDA Developers, Snapdragon 775 ile ilgili detaylara XiaomiUI Telegram kanalında rastladı. Bu arada belirtmek gerekiyor ki, bu kanalın Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi ile doğrudan bir bağlantısı bulunmuyor.

Sızıntı “SM7350 Platformu” ile ilgili bazı referanslar içeriyor. XDA, Qualcomm’un bunu Snpdragon 775 adıyla çıkarabileceğini belirtiyor. Sızıntı içinde Snapdragon 765 olarak çıkmış olan SM7250 ile yapılan yüksek seviyeli bir karşılaştırmanın da yer aldığı şirket içi dokümanlar bulunuyor.

Bu arada XDA, kendi kaynaklarının sızıntı içeriğini doğruladığını, ancak burada yer alan görüntülerin dokümanın daha eski bir versiyonuna ait olduunu söylüyor. Diğer bir deyişle, bu sızıntıda yer alan bilgilere şüpheyle yaklaşmakta fayda var, işlerde değişiklik olmuş olabilir.

Snapdragon 775 ile beklenen değişikliklerin arasında 5nm mimarisinin kullanılması var. Böylelikle 765’te kullanılan 7nm mimarisinin ötesine geçilmiş olacak. Buna ek olarak Snapdragon 775’te yeni Kryo 6 serisi CPU çekirdekleri kullanılabilir. Ne var ki, dokümanda özel olarak konfigürasyon detaylarından bahsedilmiyor.

Tüm bunlara ek olarak, yonga üstü sistem 3200 MHz’de LPDDR5 RAM veya 2400 MHz’de LPDDR4X RAM desteği, UFS 3.1’e kadar depolama desteği ve Spectra 570 görüntü işaret işlemcisi (ISP) gibi özelliklere de sahip olacak. Spectra 570, üç adet 28 megapiksel kamerayı aynı anda işleyebilir ve 4K/60fps video kaydı da gerçekleştirebilir. Bağlantı tarafında ise Snapdragon 775 LTE ve 5G mmWave desteğine sahip olabilir. Wi-Fi 6E ve diğer son teknolojiler de listede bulunuyor.

Qualcomm Snapdragon 775 ne zaman çıkacak, bunu henüz bilmiyoruz. Ne var ki sızıntı, bu işlemcinin gerçekten geleceğini doğruluyor. Umarız çok yakında gelir. Geçen yılın Snapdragon 765 ve 765G işlemcilerini aralarında Oppo Reno 3 Pro‘nun da yer aldığı bazı cihazlarda görmüştük. Bu yılın orta üst segment cihazlarında da yeni nesil işlemciyi görmemiz kuvvetle muhtemeldir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER