Teknoloji

Snapchat yüz değiştirme özelliğinin kapsamı genişliyor

snapchat yüz değiştirmeSnapchat iOS uygulaması için yayınlanan son güncelleme, kullanıcılar açısından önemli olarak nitelenebilecek bazı değişiklikleri de beraberinde getiriyor. Snapchat, geçtiğimiz yıl kullanıcılarına kendilerine gelen snap’leri bir kez daha oynatma hakkı verilmiş, ancak bu hak günlük sadece bir snap için verilmişti. Daha fazla tekrar oynatma hakkı isteyenlerin ise uygulama içi satın alma özelliğinden faydalanması gerekiyordu.

Artık kullanıcılar, kendilerine gelen her snap’i bir kez de olsa tekrar oynatabilecek. Snap’lerin tekrar oynatılması durumunda göndericiye bildirim gittiğini hatırlatmakta fayda var.

Snapchat yüz değiştirme özelliğinin kapsamı da güncellemeyle biraz daha genişliyor. Artık kullanıcılar yüzlerini Snapchat’in film rulosunda tespit ettiği diğer yüzlerle değiştirebilecek. Böylelikle yüz değiştirme efektinden faydalanmak için ekstra birini aramaya veya yüzü başka bir ekranın yanına yerleştirmeye çalışmaya gerek kalmayacak. Ortaya çıkan sonuçların halen biraz saçma, biraz etkileyici ve çok eğlenceli olduğu söylenebilir.

Snapchat’in yüz tespit özelliği iyi işlese de, “mükemmel” olarak nitelenmesi pek kolay değil. Uygulama zaman zaman, gerek olmadığı halde, şişelerdeki veya reklamlardaki yüzleri algılayabiliyor. İlk olarak Snapchat iOS uygulamasına eklenen gelişmiş yüz değiştirme özelliğinin yakında Android’de de yerini alması bekleniyor.

Snapchat yüz değiştirme özelliğini kullanmak için ön kamerayı aktive ettikten sonra yüzün üstüne uzun süre basarak efekt seçeneklerini ortaya çıkarmak gerekiyor. Filtre seçeneklerinin sonunda yüz değiştirme özelliği kendisini gösteriyor. Kullancılar burada kendi yüzlerinin altında film rulosunda tespit edilen diğer yüzleri görebiliyor ve değiştirme için seçim yapabiliyor.

İLGİLİ HABERLER