Teknoloji

Snapchat yeni tasarımıyla haritayı ve orijinal içerikleri öne çıkaracak

snapchat

Snapchat bir kez daha yeni bir görünüme kavuşuyor. Snapchat’in çatı şirketi Snap, sanal ortamda düzenlediği Partner Summit (Partner Zirvesi) etkinliğinde uygulamanın yeni yüzünü gözler önüne çıkardı.

Yeni tasarımla birlikte Snapchat’e iki yeni bölüm ekleniyor. Bu bölümlerden birinde Snap Map bulunacak. Snapchat’in haritası, sohbet ekranının soluna yerleşecek. Diğer yeni bölüm ise Snapchat’in orijinal içeriklerinin öne çıkarılacağı yenilenmiş Discover (Keşfet) bölümü olacak. Kullanıcılar yine uygulamanın farklı bölümleri arasında kaydırma hareketleriyle geçiş yapabilecek. Ancak yeni “hareket çubuğu” sayesinde uygulama içinde dolaşım biraz daha kolaylaşıyor.

Yine de, yeni güncellemenin tamamen uygulamada dolaşımı kolaylaştırmak amacıyla yapılmadığını belirtmek gerekiyor. Yeni aksiyon çubuğuyla Snap Map uygulamanın merkezine taşınıyor.

Kullanıcılara arkadaşlarınının konumunu gösteren Snap Map, aynı zamanda Yerler isimli bir özelliğe kavuşuyor. Böylelikle kullanıcıların etraflarındaki mekanları ve işletmeleri bulmasının kolaylaşacağı belirtiliyor. Bu mekanlarda herkese açık olarak paylaşılan snap’ler de harita üzerinden görülebilecek.

Kullanıcılar haritada yer alan işletmelerin çalışma saatlerine ve değerlendirmelerine de hızlı şekilde ulaşabilecek. Buna ek olarak, harita üzerinden restoranlara paket veya gel-al servisi için sipariş verilebilecek. Söz konusu özellik için DoorDash, Postmates ve Uber Eats ile iş birliği yapan Snap’in CEO’su Evan Spiegel, koronavirüs salgını nedeniyle alınan önlemlerden etkilenen küçük işletmelere destek olmayı istediklerini belirtti.

Snapchat yeni tasarımıyla giderek büyüyen orijinal içerik portföyünü ve kullanıcılar tarafından yapılan paylaşımları da öne çıkaracak. Yenilenen Discover bölümünde orijinal şovlar ve diğer “premium” içerikler için ayrı bir bölüm bulunacak. “Yeni “Şu Anda Oluyor” modülü ise kullanıcılara kişiselleştirilmiş haberler, güncellemeler ve hava durumu bilgileri sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER