Teknoloji

Snapchat yeni tasarım ile arkadaşlar ve markaları birbirinden ayıracak

snapchat yeni tasarimSnapchat’in yeni bir yüze kavuşacağı, çatı şirketi Snap’in üçüncü çeyrek sonuçlarıyla birlikte açıklanmıştı. Yeni görünümün nasıl olacağı da sonunda ortaya çıktı. Snapchat yeni tasarım ile arkadaşlar tarafından oluşturulan içerikleri ve profesyonel prodüksiyon arasındaki ayrımı daha belirgin hâle getirecek.

Yenilenen Snapchat’te arkadaşlar sayfası daha dinamik bir yapıya bürünecek. Hem mesajlar hem de hikayeler söz konusu sayfada gösterilecek. Yakın arkadaşlar tarafından yapılan paylaşımlar ise daha yukarıya taşınacak. İlk etapta bu hafta içinde küçük bir kullanıcı grubuna açılacak olan tasarım, önümüzdeki haftalarda tüm kullanıcılara açılacak.

Snapchat’in kullanıcı tabanındaki büyümenin yatay bir seyir izlemesi nedeniyle yeni tasarım ihtiyacı gündeme gelmişti. Yeni tasarımın odak noktasında arkadaşları ve markaları tamamen ayırmak bulunuyor. Kamera ise uygulamanın merkezindeki yerini koruyor. Kameranın sol tarafında paylaşım ve tartışma yer alırken, sağ tarafında arama ve tüketim deneyimi öne çıkıyor.

Snapchat’in bu fikri yeni değil. Uygulamanın sol tarafı ilk günden bu yana sohbetlere ve arkadaşlara ayrılırken, sağ taraf daima markaların olmuştu. Ancak şimdiye kadar kendisine özgü bir sekmeye sahip olan hikayeler, bundan sonra arkadaş ve marka bölümlerine yerleştirilecek.

Snapchat’ten konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Sosyal medya şimdiye kadar arkadaşlardan gelen fotoğraf ve videolar ile yayıncılar ve profesyonellerden gelen içerikleri bir arada gösterdi. Profesyonel içerikler ve arkadaş paylaşımları arasındaki çizgiyi inceltmek ilginç bir internet deneyimi oldu. Ancak aynı zamanda yalan haberler gibi bazı yan etkileri beraberinde getirdi. Buna ek olarak, insanlar kendilerini özgürce ifade etmek yerine arkadaşlarına bir performans sergilemek zorunda hissetti.”

Peki Snapchat arkadaşları ve markaları nasıl ayıracak? Markaların da normal bir kişiymiş gibi Snapchat hesabı açmasının önünde engel bulunmuyor. Snap, bu ayrımı “karşılıklı takip” ilkesi üzerinden yapmayı planlıyor. Kullanıcıları takip eden hesaplar arkadaş olarak değerlendirilecek. Geri takip yapmayanlar ise Keşfet sayfasında diğer markalarla birlikte gösterilecek.

Snapchat yeni tasarım ile yakın arkadaşların daha fazla sohbet etmesini hedefliyor

Snapchat yeni tasarım sayesinde yakın arkadaş gruplarının birbirleriyle daha fazla sohbet etmesini amaçlıyor. Snap bu amacı gerçekleştirmek için yakın arkadaşları öne çıkaran yeni algoritmalarına da güveniyor.

İLGİLİ HABERLER