Teknoloji

Snapchat yeni reklam türleriyle etkileşimi artırmayı hedefliyor

snapchat trump

Snapchat hafta içinde iki yeni reklam türünü kullanıma sundu. TechCrunch‘ın haberine göre bu yeni reklam türleriyle kullanıcı etkileşiminin artırılması ve reklam atlamalarının azaltılması hedefleniyor. Şimdiye kadar uygulamanın reklamları genel olarak kısa videolardan oluşuyordu. Bunlar bir hikâye içindeki en son parçadan sonra veya Keşfet içerikleri içinde gösteriliyordu. Bununla birlikte bazı sponsorlu lensler de Snapchat içinde reklam amacıyla kullanılıyordu. Şimdi reklam verenlerin elinde Tanıtıcı Hikâye veya AR Denemesi gibi reklam seçenekleri de bulunuyor.

Tanıtıcı Hikâyelerde, reklam verenler 3 ila 10 arasında değişen sayıda fotoğraf veya videoyu, herhangi bir Snapchat Hikâyesinde görünecek şekilde yerleştirebilecekler. Bu reklamlar bir gün boyunca gösterilecek ve sponsorlu içerik olarak etiketlenecek.

AR Denemesi türü reklamlar ise Snapchat’in 3D World lenslerinin biraz daha aktif versiyonu gibi görünüyor. Geçtiğimiz eylül ayında Snapchat Blade Runner ve Bud Light’ın tanıtımı için 3D World lensleri kullanmıştı. Ancak bunlar işlevsellikten çok eğlence odaklıydı. Örneğin, Bud Light lensi istenen bir noktaya AR Bud Light makinesi koymaya izin veriyordu. AR Denemesi reklamlar sayesinde kullanıcılar satılan ürünlere biraz daha iyi bakış atacaklar. BMW’nin yeni AR Denemesi reklamında X2’yi kamera lensiyle görüntülenen alana yerleştirmek mümkün oluyor. Daha sonra bunun etrafında gezilebiliyor, rengi bile değiştirilebiliyor.

Snapchat’in ana şirketi Snap Inc.’in geride kalan üçüncü çeyreği biraz daha az etkileyici oldu. Sadece 4.5 milyon yeni kullanıcı kazanan bu servis, gelecek yıl daha fazla kullanıcı kazanmaya odaklanacak. Bu hedef doğrultusunda uygulamanın Android versiyonu yeniden tasarlanacak ve uygulamanın geneline bazı önemli değişiklikler getirilecek. Bu değişikliklerle kullanıcıların uygulama içinde daha rahat gezinmesi amaçlanıyor ki, sezgisel arayüzün olmaması, Snapchat’in en çok şikayet edilen noktaları arasında bulunuyor. Yeni reklam formatları da Snapchat’in iş ortaklarını memnun edecektir.

İLGİLİ HABERLER