Teknoloji

Snapchat’in değeri yeni yatırımla 10 milyar dolara çıkabilir

snapchat-210213

Snapchat’in geçtiğimiz sene Facebook’tan gelen 3 milyar dolarlık teklifi geri çevirmesi pek çok kişide şaşkınlık yaratmıştı. Ancak The Wall Street Journal’da yayınlanan bir haber Snapchat’in teklifi geri çevirme konusunda pek de haksız olmadığını gösteriyor. Habere göre, yapılacak yeni yatırımla Snapchat’in değerinin 10 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Geçtiğimiz mayıs ayında yatırım şirketi Kleiner Perkins’in Snapchat’e yüksek değerlemede 20 milyon dolar yatırım yapacağı yönünde haberler çıkmıştı. Gelen son haberlere göre, henüz tamamlanmayan bu fonlama turunda en az bir yatırımcı daha Kleiner Perkins’e katılacak. Daha önce Alibaba’nın adı da potansiyel yatırımcılar arasında geçmiş olsa da, gelen son bilgiler bu ihtimalin ortadan kalktığı yönünde. Snapchat daha önce de muhtelif zamanlarda yatırım almış olsa da, bu kadar yüksek bir değerlemeye ulaşmamıştı.

Bu yeni değerlemeyle birlikte Snapchat teknoloji dünyasının yeni şirketleri arasında en değerlilerden biri olacak. Snapchat’in henüz yapılan yatırımlara bir geri dönüş sağlamaması nedeniyle bu denli değer kazanması kulağa şaşırtıcı geliyor. Ancak şirketin bu durumu değiştirmeye hazırlandığı biliniyor. Snapchat Discovery adı verilen ve Snapchat kullanıcılarına makale, video ve reklam gösterecek olan servisin kasım ayında faaliyete geçmesi bekleniyor. Popüler gazete, dergi ve TV kanallarının da içerik sağlayacağı servisin mevcut Snapchat mesajlarına benzer bir yapıda işleyeceği konuşuluyor. Snapchat’in özellikle gençler arasında yüksek bir popülarite ve kullanım oranına sahip olması Discovery’de sunulacak içerikleri tüketmeye hazır bir kitle olduğunu gösteriyor.

Snapchat ise kamuoyunun odağını yatırımdan ziyade uygulamanın üzerinde tutmayı amaçlıyor. Yapılan açıklamada şirketin değerinin ve sermaye ihtiyaçlarının Snapchat topluluğunu destekleme konusundaki en az heyecan veren alanlar olduğu ifade edildi.

İLGİLİ HABERLER