Teknoloji

Snapchat ”yanıltıcı iddialar” konusunda FTC ile anlaştı

Son dönemde özellikle gençler arasında fazlasıyla popüler olan mesajlaşma platformlarından Snapchat, ”kaybolan mesajlar” özelliğiyle büyük ilgi çekmeyi başarmıştı. Ancak daha sonra bu mesajların tamamen imha edilmediği yönünde haberler çıkmış ve bu haberler ABD Federal Ticaret Komisyonu’nu (FTC) harekete geçirmişti. Şirketin mesajların bir süre sonra ortadan yok olduğu yönündeki iddialarının yanıltıcı olduğuna hükmeden FTC, gönderilen mesajların farklı yollarla kaydedilebildiğini belirtti.

snapchat-210213

FTC Snapchat’i aynı zamanda topladığı kişisel verilerin miktarı konusunda kullanıcılarını kandırmakla suçluyor. Snapchat’in Android uygulamasının kullanıcılardan izin almadan konum verisi toplaması bu iddiaya örnek olarak gösteriliyor. 4.6 milyon telefon numarasının ve kullanıcı adının sızdırılması da FTC nezdinde Snapchat’i zor duruma düşüren olaylar arasında yer alıyor. Komisyon bu tarz bilgi sızıntılarının istenmeyen mesaj, şifre ele geçirme ve diğer istenmeyen iletişim yöntemlerine yol açabileceğine dikkat çekti.

FTC ile Snapchat arasında yapılan anlaşmayla Snapchat’in gizlilik, güvenlik ve kullanıcı bilgilerinin gizliliği konusunda yanıltıcı ifadeler kullanması yasaklanırken, şirketin kapsamlı bir gizlilik programı oluşturmasına ve bu programın önümüzdeki 20 yıl boyunca FTC tarafından izlenmesine karar verildi.

İlgili >> Snapchat, FTC

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER