Teknoloji

Snapchat yakında videoların parmağı ekrana basılı tutmadan izlenmesine izin verebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

snapchat-logo-070415

Walter Mosberg ve Kara Swisher tarafından kurulan teknoloji sitesi Recode, Vox Media tarafından satın alınacak olması nedeniyle teknoloji ve yayıncılık dünyasının gündemine yerleşmiş durumda. Ancak sitenin düzenlediği Code konferansı da, önemli gelişmelerin duyurulmasına vesile oluyor.

Konferansta konuşan Snapchat CEO’su Evan Spiegel, yakında Snapchat kullanıcılarının çok seveceği bir özelliğin hayata geçeceğini belirtti. Halihazırda kullanıcıların Snapchat’te bir videoyu izleyebilmeleri için parmaklarını ekrana basılı tutmaları gerekiyor. Spiegel, bu gerekliliği ortadan kaldıracak bir yöntem geliştirmek için çalıştıklarını ifade etti.

Snapchat etkileşimi artırmak adına videolarda parmağın ekrana basılı tutulmasını zorunlu kılıyor. Bu modelde değişikliğe gidilmesiyse Snapchat adına bazı riskleri beraberinde getiriyor. Şirket değişikliğin ardından kullanıcıların videoları izleyip izlemediğinden haberdar olamayacak.

CEO Evan Spiegel, halihazırda Snapchat’in günlük aktif kullanıcı sayısının 100 milyona ulaştığını belirtirken, bu kullanıcıların yüzde 65’inin her gün platforma video yüklediğini ifade etti. Spiegel, canlı yayın konusunda bir çalışmalarının olmadığını sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER