Eğlence

Snapchat’teki içerikler artık başka sitelere yerleştirilebilecek

snap snapchat plus

Snapchat, iki yeni özelliği kullanıcılarıyla buluşturuyor. Bunlardan biri, platformdaki içeriklerin başka internet sitelerinde paylaşılabilmesi. Kullanıcılar artık Lensleri, Spotlight videolarını, herkese açık hikayeleri veya profilleri paylaşım menüsüne eklenen “Göm” seçeneği üzerinden başka internet sitelerine yerleştirebilecek. Burada kullanıcıların tek tıkla kopyalayabildikleri kodu, diğer internet sitesindeki metin editörüne yapıştırmaları yeterli olacak. Instagram ve TikTok’taki gönderiler de başka sitelere bu şekilde yerleştiriliyor.

Sadece arkadaşların birbirine fotoğraf gönderdiği bir platform olmaktan çıkmak için yıllarca mücadele eden Snapchat için başka sitelerde içerik paylaşımını mümkün kılmanın doğal ve mantıklı bir adım olduğu söylenebilir. Makaleler ve ilgi çekici yerel mekanları keşfetme gibi özellikler de sunan platformun web uygulaması da geçtiğimiz yıl itibarıyla hayata geçmişti.

Snapchat’in sunduğu bir diğer yenilik ise kullanıcıların snap’lerine çevrelerinden daha fazla görüntüyü dahil etmelerini mümkün kılan OpenAI destekli bir özellik. Bu araç, akıllara Photoshop’taki İçeriğe Uygun Dolgu özelliğini getiriyor. Ancak Snap’in sunduğu araçta tek bir parça hedeflenmiyor ve kenarda kalan tüm alanın nasıl göründüğü tahmin ediliyor. Bu özelliğin sadece Snapchat+ abonelerine açıldığını belirtmekte fayda var.

Snapchat yapay zekâ özelliklerini Plus servisinin abonelerine sunuyor

Şirket, yapay zekâ tabanlı özellikleri daha önce de Plus servisinin aboneleriyle buluşturmuştu. Yapay zekâ destekli Dreams özelliği kullanıcılara her ay sekiz adet “fantastik” görsel oluşturma imkanı sunuyor. Ekstra bir paket oluşturmak isteyenlerin 0.99 dolar ödemesi gerekiyor.

Snapchat, şubat ayında “OpenAI’nin yazarların kişiselleştirdiği GPT teknolojisini” kullanan My AI adlı bir sohbet robotunu piyasaya sürerek AI patlamasından hızlı bir şekilde yararlanmıştı. Artık tüm kullanıcılara açık olan My AI, fotoğraflara karşılık vermekten restoran önermeye kadar pek çok şey yapabiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER