Teknoloji

Snapchat özel ürünlerini uygulama içindeki mağazasında satıyor

Snapchat daha önce logosunu taşıyan havlular, sırt çantaları ve dans eden sosisli sandviç kostümüyle ürün satışına göz kırpmıştı. Şirket, bu yöndeki çalışmalarını uygulaması içinde açtığı yeni mağazayla bir üst seviyeye taşıyor.

Söz konusu mağazaya uygulamanın Discover sekmesi üzerinden erişilebiliyor. Ancak Türkiye’deki kullanıcıların henüz bu mağazaya ulaşamadığını şimdiden belirtmekte fayda var. Mağazada peluş sosisli sandviç oyuncağı, üzerinde alev emojisi bulunan Snap logolu şapka ve birbirinden farklı tasarıma sahip tişörtler bulunuyor. The Verge sitesinde yer alan habere göre, normalde 21 Ekim 2017’de faaliyete geçmesi planlanan mağazanın açılması yaşanan gecikmeler nedeniyle 2018’in şubat ayına kadar sarktı.

snapchat

Mağaza sayfasında yer alan bilgilere göre, ürün sayfaları herhangi bir uyarı olmadan ortadan kalkabilecek. Dolayısıyla mağazadaki bir ürünü beğenenlerin satın alma kararı konusunda acele etmesi gerekiyor. 8 Şubat itibarıyla mağazaya yeni ürünlerin eklenmesi de planlar arasında yer alıyor.

Snapchat mağazasında Spectacles satılmıyor

Snapchat içinde açılan mağazada çatı şirketi Snap tarafından üretilen artırılmış gerçeklik gözlüğü Spectacles’ın satılmaması ise dikkat çekiyor. Hâli hazırda Snap’in portföyündeki tek donanım ürünü olan Spectacles 2016’da satışa sunulmuş, bir süre adından söz ettirdikten sonra gözden düşmüştü. Snap’in Spectacles yüzünden 40 milyon dolar zarar ettiği belirtilmişti. TechCrunch’a konuşan bir Snap yetkilisi, yeni mağazayla öncelikli olarak marka sadakatini kuvvetlendirmeyi amaçladıklarını dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER