Teknoloji

Snapchat Trump’a ait hesabın kapatılacağını duyurdu

snapchat trump

Donald Trump, sosyal medya platformlarından darbe yemeye devam ediyor. Halihazırda birçok yerde engellenen Donald Trump’a bir engel de Snapchat’ten geldi. Snapchat, Trump tarafından kullanılan hesabın kapatılacağını duyurarak, Donald Trump’ı engelleyenler kervanına katıldı.

6 Ocak’taki Kongre baskınıyla kıvılcımlanan ateş, gün geçtikçe Trump’ı yakmaya devam ediyor. Bahsi geçen olayların bir numaralı sorumlusu olarak görülen Trump’a sosyal medya şirketlerinden bir bir engelleme gelmeye devam ediyor. Daha dün (13 Ocak 2021) Trump’a ait YouTube kanalına yüklenen yeni içerikler silinmiş, kanalın 1 haftalığına yeni video yükleyebilmesi engellenmişti.

Amerikan basınında çıkan haberlere göre; kullanıcıların beğenisine sunulduğu 8 Temmuz 2011 tarihinden bu yana, dünya genelinde 306 milyon aktif kullanıcısı bulunan sosyal medya platformu Snapchat, geçen hafta kısa süreliğine askıya aldığı Trump’ın hesabını süresiz kapatma kararı aldı. Snapchat, Trump için aldığı kararın gerekçesini de açıkladı.

Snapchat adeta son zamanların moda akınına uyarak, Trump’ın hesabının süresiz olarak kapatılacağını açıkladı. Snapchat tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadeler yer alıyor: ”Yalan, yanlış bilgilerin yayılma girişimlerini göz önünde bulundurarak, kamu güvenliği adına nefret söylemi ve şiddete teşvikin yayılmasını önleyebilmek için Donald Trump’ın hesabını kalıcı olarak kapatmaya karar verdik.”

Görünüşe göre, Donald Trump için işler hiç yolunda gitmiyor. Eski ABD Başkanı, her güne başka bir kötü haberle uyanıyor desek yanlış olmaz. Daha önce de  Facebook, Twitter, Instagram, YouTube ve Reddit, Donald Trump’a ait hesapları kapatma ya da askıya alma kararı almıştı. Bu kararlar sonucunda her geçen gün kitlelere ulaşması engellenen Donald Trump’ın gelecekte nasıl hamleler yapacağı ise merak konusu.

İLGİLİ HABERLER